, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Παραδόθηκε ο 45χρονος που είχε καταλάβει το κτίριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά

Θετική έκβαση είχαν οι διαπραγματεύσεις της ΕΛ.ΑΣ. με τον 45χρονο ένοπλο ο οποίος μετά 7 ώρες κατάληψης στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά δέχθηκε να παραδώσει το όπλο του στους αστυνομικούς και να θέσει εαυτόν στη διάθεση των αρχών.
Ο 45χρονος, όπως μεταδίδει το cretapost.gr, ο οποίος φέρει τραύματα στα κάτω άκρα, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, εισέβαλε λίγο μετά τις 8 το πρωί στο κτίριο απειλώντας και φωνάζοντας.
Ο πολύτεκνος άνδρας που μετέχει στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ – μπήκε στο κτίριο, κρατώντας όπλο και ζητώντας να του ανανεωθεί άμεσα η άδεια περιπτέρου που είχε στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.
Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ωστόσο στη θέα των αστυνομικών ο 45χρονος εξοργίστηκε και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν τα πυρά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ, τη στιγμή του περιστατικού βρίσκονταν τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στον δεύτερο όροφο του κτιρίου στην προσπάθεια τους να μην έρθουν αντιμέτωποι με τον ένοπλο.
Στο χώρο του ΟΚΑΝΑ έσπευσαν και οι διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ, όπως επίσης και ο ίδιος ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος υποσχέθηκε στον 45χρονο ότι το περίπτερό του δεν θα κατεδαφιστεί άμεσα.
Πριν από λίγο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφθασε στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ από όπου και παρέλαβε τον 45χρονο προκειμένου να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο ώστε οι γιατροί να φροντίσουν τα τραύματά του.
Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί πώς λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την παράδοση του 45χρονου, οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ απεγκλωβίστηκαν από το γραφείο του όπου και είχαν καταφύγει και ασφαλείς αποχώρησαν από το σημείο.
Εν τω μεταξύ στην επίσημη ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ για το περιστατικό επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:
«Το πρωί της 8ης Μαΐου ένα σοβαρό συμβάν εκτυλίχθηκε στην Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον χώρο του Ψυχιατρείου Χανίων όταν ένοπλος άνδρας, μέλος του Προγράμματος, εισέβαλε στον χώρο της Μονάδας. Ο άνδρας ζητούσε να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Δήμου Χανίων για απομάκρυνση του περιπτέρου, το οποίο λειτουργεί ο ίδιος, στο ενετικό λιμάνι της πόλης.
Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, ο Δήμαρχος Χανίων αλλά και συγγενείς του δράστη. Μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση, το συμβάν έλαβε αίσιο τέλος.
Πρόκειται για ένα περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στους εργαζομένους στην Μονάδα και στους συγγενείς τους. Πρόκειται, ωστόσο, για μεμονωμένο περιστατικό με πολλές παραμέτρους, που δεν σχετίζονται με την λειτουργία της Μονάδας και του ΟΚΑΝΑ συνολικότερα.
Ο ΟΚΑΝΑ όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να προστατεύσει αφενός μεν τους 8.500 ωφελούμενούς του και τις οικογένειές τους αφετέρου δε το προσωπικό του από βίαιες συμπεριφορές τόσο μέσω της θεραπείας όσο και με την παρουσία προσωπικού φύλαξης σε όλες τις θεραπευτικές δομές του.
Τέλος, θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας σε όλους όσοι βίωσαν αυτήν την δύσκολη κατάσταση».
 
Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.