, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ποινές – μαμούθ σε διακινητές μεταναστών

Ποινή – μαμούθ 290 χρόνων κάθειρξης επέβαλε το μεσημέρι το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε Γεωργιανό που κατηγορήθηκε ως “εγκέφαλος” κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες και πρόσφυγες από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017.
Μάλιστα μεταξύ των εννέα περιπτώσεων διακίνησης, μία εξ αυτών είχε τραγική συνέπεια τον θάνατο ενός Ιρανού μετανάστη που επέβαινε σε αυτοκίνητο μαζί με ακόμη 13 από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Ιράκ, τον Απρίλιο του 2017.
Μία υπόθεση – καρμπόν με το τροχαίο που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στα Βρασνά Θεσσαλονίκης με θύμα ένα τετράχρονο αγόρι.
Το τροχαίο του περσινού Απριλίου που έγινε στον Ίασμο Ροδόπης ήταν η αφορμή να ξεκινήσει έρευνα και να ξετυλιχτεί το κουβάρι της δράσης του κυκλώματος που μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία μέχρι τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Ο εγκέφαλος του κυκλώματος καταδικάστηκε ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης για τις εννέα διακινήσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή που είχε θύμα τον άτυχο νεαρό. επίσης καταδικάστηκε ακόμη ένας ομοεθνής του σε κάθειρξη 69 χρόνων, καθώς κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε ως προπομπός σε διακινήσεις, όπως και ο Μολδαβός οδηγός του αυτοκινήτου που ανατράπηκε στον κόμβο Ιάσμου της Εγνατίας οδού, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 36 χρόνων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ποινή που ήρθε να προστεθεί στα 85 χρόνια κάθειρξη που του είχε επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Θράκης για μία περίπτωση διακίνησης με τον θάνατο του μετανάστη. Ένας ακόμη κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.
Για όλες τις ποινές εκτιτέα είναι τα 25 χρόνια. Οι κατηγορούμενοι, πλην του Μολδαβού που αποδέχτηκε τη μία περίπτωση διακίνησης διευκρινίζοντας πως δεν είχε συνεργούς, αρνήθηκαν τις κατηγορίες.
K.K.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.