, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πορείες και συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ημέρα πορειών και συγκεντρώσεων σήμερα στην Θεσσαλονίκη.
Στην πόλη πραγματοποιούνται τέσσερις συγκεντρώσεις προκειμένου να εορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά.
Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου:


«Γιορτάστηκε με μεγάλη επιτυχία η τιμή προς τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, προς τους νεκρούς της τάξης μας, που έχουν φωτίσει τον δρόμο που πρέπει να χαράξει το εργατικό κίνημα για να φτάσει στις κατακτήσεις και τη νίκη. Μεταλαμπαδεύουμε τα ιδανικά τους στη νέα γενιά. Παίρνουμε τη σκυτάλη για να ολοκληρώσουμε τον αγώνα τους και να τον φτάσουμε ως το τέλος» τονίζει στο karfitsa.gr ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Φωτογραφία από την συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας:



«Σήμερα συμπληρώνονται 131 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Μάη του ‘36 στο Σικάγο, μία εξέγερση που έθεσε για πρώτη φορά «τα τρία 8». Δηλαδή 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες για οτιδήποτε για τον εργαζόμενο (πολιτιστικές δράσεις – μόρφωση κ.λ.π). 131 χρόνια μετά, τα τρία 8, το δικαίωμα των εργαζόμενων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για αξιοπρεπή αμοιβή παραμένει ανεκπλήρωτο. Εμείς συνεχίζουμε έτσι ώστε να καταφέρουμε οι εργαζόμενοι να πάρουν τη θέση που τους ανήκει στην κοινωνία» αναφέρει στο karfitsa.gr η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας.
Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση του ΕΚΘ:



Μιλώντας στο karfitsa.gr ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, επισήμανε: «Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει ακόμα περισσότερο βυθισμένους στην κρίση, στην ύφεση, την ανέχεια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η ανεργία στην πόλη μας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και κινείται σε πλαίσια άνω του 32%. Οι εργαζόμενοι δύο όπλα έχουν στα χέρια τους: την τεκμηρίωση θέσεων και απόψεων και τις κινητοποιήσεις. Τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση ενάντια στα μνημόνια που μας έχουν επιβάλλει το κουαρτέτο και η κυβέρνηση. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για να μην περάσουν τα μνημόνια που άλλοι σχεδιάζουν για εμάς».
Αρετή Τασούλα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.