, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πού θα χτυπήσει "κόκκινο" ο υδράργυρος το Σάββατο

Αντιμέτωπη με παρατεταμένο κύμα ζέστης έρχεται από σήμερα η χώρα. Αύριο, Σάββατο, θα έχουμε την πιο ζεστή ημέρα, με τη θερμοκρασία να φτάνει και κατά τόπους να υπερβαίνει 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, στα βόρεια και στα δυτικά ηπειρωτικά.
Με βάση την εκτίμηση της μέγιστης θερμοκρασίας της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι πιο «καυτές» πόλεις θα είναι το Αγρίνιο (το θερμόμετρο θα φθάσει τους 39 την Παρασκευή, θα ανέβει στους 41 βαθμούς το Σάββατο και θα πέσει ελαφρά στους 40 την Κυριακή), καθώς και η Λάρισα (39 την Παρασκευή, έως 40 το Σάββατο και 37 βαθμοί την Κυριακή).
Η Αθήνα δεν θα έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία (έως 36 την Παρασκευή και το Σάββατο και 34 την Κυριακή), ενώ στη Θεσσαλονίκη, αν και πιο βόρεια, το θερμόμετρο θα ανέβει περισσότερο (έως 38 το Σάββατο και 34 την Κυριακή). Πιο νότια, η Ρόδος θα έχει έως 37 βαθμούς το Σάββατο και 38 την Κυριακή, ενώ χαμηλότερες θα είναι οι αναμενόμενες μέγιστες θερμοκρασίες στο Ηράκλειο Κρήτης (31 το Σάββατο και 32 την Κυριακή).
Πάντως, το μελτέμι που θα πνέει από τα βόρεια θα μειώσει το αίσθημα δυσφορίας που θα προκαλείται από τις υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές του Αιγαίου, καθώς και σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Πελοποννήσου.
 

#Tags: Καιρός

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.