, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Πραγματοποιήθηκαν 84 αεροδιακομιδές ασθενών τον Απρίλιο

Στους 84 ανήλθαν οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν τον Απρίλιο από τη νησιωτική χώρα σε νοσοκομεία αστικών κέντρων με τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της Π.Α., ξεπέρασαν τις 200 ώρες πτήσεως -πέραν της κύριας επιχειρησιακής αποστολής τους- τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας τον Απρίλιο προκειμένου κυρίως να μεταφέρουν κατοίκους των νησιών του Αιγαίου, αλλά και του Ιονίου, σε νοσοκομεία των αστικών κέντρων, αλλά και πραγματοποιώντας αποστολές έρευνας και διάσωσης καθώς και αεροπυρόσβεσης.
Αεροσκάφη C-27j, C-130, Gulfstream V και ελικόπτερα Σούπερ Πούμα εκτέλεσαν 60 αποστολές τον Απρίλιο προκειμένου να μεταφέρουν 84 ασθενείς σε νοσοκομεία των αστικών κέντρων, συμπληρώνοντας 164,5 ώρες πτήσεως. Μία αποστολή αφορούσε τη μεταφορά μοσχευμάτων με αεροσκάφος Gulfstream V.
Επίσης, αεροσκάφος CL-415 και ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και AB-205, πραγματοποίησαν 10 εξόδους σε ξηρά και θάλασσα συμμετέχοντας σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε συνεργασία με άλλους φορείς (Λ.Σ. ΕΚΑΒ, ιδιωτικά πλοία κ.ά.) κατά τις οποίες διασώθηκαν 50 αγνοούμενοι. Τα πτητικά μέσα συμπλήρωσαν 17,6 ώρες πτήσεως.
Παράλληλα, πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 11 εξόδους (οκτώ τα CL-415 και τρεις τα CL-215) για την κατάσβεση πυρκαγιών, συμπληρώνοντας 19,8 ώρες πτήσεως.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.