, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προς νέα παράταση στο σίριαλ με τους λιγνίτες της ΔΕΗ

Νέα παράταση πήρε το σίριαλ σχετικά με τον διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Κομισιόν ενέκρινε ακόμη μια παράταση έως την Τρίτη 28 Μαΐου 2019, ώστε η ΔΕΗ να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό πώλησης του πακέτου της Μεγαλόπολης και της Μελίτης.
Στόχος της αποεπένδυσης των δυο λιγνιτικών μονάδων είναι ο περιορισμός των μεριδίων αγοράς της ΔΕΗ κάτω από το 50%, στο πλαίσιο της υλοποίησης των κοινοτικών αποφάσεων.
Η ΔΕΗ είχε ορίσει αυτοβούλως ημερομηνίες παράδοσης της συμφωνίας μετόχων μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αλλά εκκρεμεί ακόμη η συμφωνία με τη διοίκηση των ορυχείων της Αχλάδας που τροφοδοτούν με λιγνίτη τη Μελίτη, ώστε να διαμορφωθούν ελκυστικότερες τιμές για τους υποψήφιους επενδυτές.
Μεταξύ των ενδιαφερομένων επενδυτών είναι ενεργειακοί όμιλοι από την Ελλάδα, την Κίνα και την Τσεχία.
H ΔΕΗ γνωστοποίησε επίσης ότι την 1η Μάϊου αποπλήρωσε το υπόλοιπο ομολόγου 350 εκατ. ευρω. Επιπλέον ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P πιστεύει ότι οι υφιστάμενες σήμερα πιστωτικές γραμμές της εταιρείας θα στηρίξουν τις ανάγκες ρευστότητας της ΔΕΗ για τους επόμενους 12 μήνες, «αν και τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2018 ήταν ασθενέστερα του αναμενόμενου».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.