, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» – Τι υποστήριξε στον ανακριτή ο Λυκουρέζος

Μαραθώνιες είναι οι απολογίες του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και του Θεόδωρου Παναγόπουλου στον ανακριτή, καθώς οι δύο ποινικολόγοι δίνουν «μάχη» για να αντικρούσουν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται -μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014 και απόπειρα εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου.
Και οι δυο, με υπομνήματα που κατέθεσαν στον ανακριτή Ευ. Νικόπουλο, αρνούνται τις κατηγορίες και στρέφουν τα πυρά τους στον Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο κατηγορούνται ότι εκβίαζαν προκειμένου να του αποσπάσουν 2 εκατομμύρια ευρώ.
«Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος του δικού μου υποβάθρου και της δικής μου διαδρομής, να έχω (κατα)δεχθεί να ενταχθώ ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διευθύνεται από αλλοδαπό κατάδικο για ειδεχθή αδικήματα…» αναφέρει στο υπόμνημά του στον ανακριτή ο Αλ. Λυκουρέζος, όπως αναφέρει το law&order.gr, και σημειώνει πως δεν νοείται ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, από τη στιγμή που ο ίδιος δεν γνωρίζει κανένα από τα μέλη αυτής, ούτε επικοινωνούσε ή συνομιλούσε μαζί τους.
Μάλιστα, στο υπόμνημά του ο κ. Λυκουρέζος αναφέρει πως έχει μετατραπεί σε πλέον αξιόπιστο μάρτυρα ο Αριστείδης Φλώρος. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος ποινικολόγος, το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει δυο καταδίκες από τη Δικαιοσύνη, μια για την υπόθεση της Energa και μια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου. «Ουσιαστικά καλούμαι να απολογηθώ για καταθέσεις ενός κατάδικου, η συμπεριφορά του οποίου έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία, είχε δε ως συνέπεια τη δολοφονία ενός εκλεκτού συναδέλφου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου» υποστηρίζει.
Ακόμη, ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρει στο υπόμνημά του, πως ο ίδιος ποτέ δεν είχε καμία συνομιλία με τον κρατούμενο επιχειρηματία, ούτε και ποτέ τον επισκέφθηκε στη φυλακή. Τα γεγονότα δε αυτά – όπως επισημαίνει – προκύπτουν τόσο από την άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών όσο και από τα επισκεπτήρια των φυλακών.
Σε ότι αφορά στις καταθέσεις συναδέλφων του δικηγόρων που αναφέρουν πως το «γραφείο Λυκουρέζου ζήταγε λεφτά» από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο (δικηγόρο του Αρ. Φλώρου), ο κατηγορούμενος ποινικολόγος υποστηρίζει πως οι συνάδελφοί του αναφέρονται στα λεγόμενα του Μ. Ζαφειρόπουλου, ο οποίος όμως δεν ζει για να επιβεβαιώσει όσα λέγονται.
Επισημαίνει ο κ. Λυκουρέζος: «Αν και όλοι φέρονται να γνωρίζουν εδώ και πέντε χρόνια τις φερόμενες ως οικονομικές αξιώσεις μου, κανείς εξ αυτών δεν τις είχε καταγγείλει στις αρχές, στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας».
Για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ο κατηγορούμενος ποινικολόγος υποστηρίζει πως οι καταγραφές των συνομιλιών που υπάρχουν στη δικογραφία ξεκινούν από τον Ιανουάριο του 2019. Άρα – διερωτάται – πως γίνεται να είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. «Δεν νοείται ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, από τη στιγμή που δεν γνωρίζω κανένα από τα μέλη αυτής, ούτε επικοινωνούσα ή συνομιλούσε μαζί τους, σχεδιάζοντας κάτι το μεμπτό και παράνομο», λέει ο κ. Λυκουρέζος.
πηγη: newpost

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.