, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σάμος: Δεύτερη εβδομάδα αποχής των μαθητών λόγω προσφύγων

Για δεύτερη εβδομάδα απέχουν από τα μαθήματά τους τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βαθέος στη Σάμο μετά από απόφαση των γονιών τους, προκειμένου να αντιδράσουν για τη λειτουργία Δομής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, σήμερα Δευτέρα, από το σύνολο των 150 μαθητών του σχολείου απείχαν οι 106.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων, προκειμένου να αποφασισθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κορύφωση την Τετάρτη 20 Μαρτίου.

Το σύνολο των κηδεμόνων με κοινό τους ψήφισμα, και οι  12 σύλλογοι σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, ζητούν να μη λειτουργήσει Δομή Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων μέσα σε σχολεία αντιπροτείνοντας η Δομή να δημιουργηθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου.

Στο συγκεκριμένο θέμα παρενέβη ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, καθώς και η Εισαγγελία Σάμου καλώντας εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων προκειμένου να τους ενημερώσει για τις επιπτώσεις μη τήρησης της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών.

Επιπλέον, πλήθος μηνύσεων έχουν κατατεθεί κατά των διοικητικών συμβουλίων Συλλόγων Γονέων που συμμετέχουν στην αποχή των παιδιών από αντιρατσιστικούς φορείς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.