, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνέδριο για την διοίκηση και οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον «Κλεισθένη» στο Καρπενήσι

Καθώς βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προεκλογική περίοδο κατά την οποία πρέπει επίσης να μελετηθούν οι αλλαγές και οι προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι και με στόχο την παροχή ενημέρωσης και τεχνογνωσίας στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργανώνεται 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο «Διοίκηση και Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», το οποίο θα υλοποιηθεί, από την Πέμπτη ως το Σάββατο, 25 – 27 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης του Καρπενησίου.
Βασικό θέμα του Συνεδρίου αποτελούν οι αλλαγές και οι προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι. Θα εστιάσει, ωστόσο, και σε πληθώρα από άλλα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα της ΤΑ, όπως διοίκηση, οικονομία, περιβάλλον, κοινωνική στήριξη, ψηφιακή διοίκηση, δια βίου μάθηση, χρηματοδοτήσεις, πολιτισμός και αθλητισμός.
Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν ως ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες αιρετοί, τεχνοκράτες (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Γενικοί & Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες ΟΤΑ) και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ.
Αναμένεται να κατατεθούν 74 εισηγήσεις από αιρετούς, από ακαδημαϊκούς, από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις εισηγήσεις αυτές θα συντονίσουν 32 ειδικοί επιστήμονες και αιρετοί στα αντίστοιχα θέματα.
Αυτή την επιστημονική πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων ΤΑ, στηρίζουν αφενός ο Δήμος Καρπενησίου, που θα φιλοξενήσει στο Συνεδριακό του Κέντρο την τριήμερη εκδήλωση, και αφετέρου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή τυχόν διευκρίνιση, απευθυνθείτε στα ακόλουθα τηλέφωνα και e-mails:
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Γραμματεία Εκτελεστικού Γραμματέα:
Τηλ. 2221-353593 & 2221-353893. E-mail: [email protected]
Δήμος Καρπενησίου: Γραμματεία Γενικού Γραμματέα:
Τηλ. 22373-50041 & 22373-50050. E-mail: [email protected]
Πανελλήνια Ένωση Κλεισθένης: Γραμματεία Γενικού Γραμματέα:
213-2025845 & 213-2025853. E-mail: [email protected]
Για αμεσότερη επικοινωνία καλέστε στο 6977 712476

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.