, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Συνεργασία του ΠΑΜΑΚ με γαλλικά Πανεπιστήμια

Με το διήμερο εργαστήριο «Αστικοί περίπατοι στην πόλη της Θεσσαλονίκης»  σηματοδοτήθηκε η έναρξη του διαπανεπιστημιακού προγράμματος «CREABALK-Δημιουργικά Βαλκάνια», στο οποίο συνεργάζονται το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τα γαλλικά Πανεπιστήμια Aix-Marseille και Lumiere-Lyon 2.
Στόχος της συνεργασίας των φορέων είναι η ίδρυση ελληνογαλλικού κέντρου έρευνας, δημιουργίας και εκπαίδευσης στις κοινωνικές επιστήμες και τις τέχνες, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρήθηκε η ιδανική πόλη να φιλοξενήσει αυτό τον χώρο πειραματισμού, λόγω της ιστορικής της διαδρομής και της σημαντικής γεωγραφικής της θέσης στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο. Για το διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα «CREABALK-Δημιουργικά Βαλκάνια», μίλησαν, ακόμη, ο Pierre Sintes από το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille και ο Olivier Givre από το Πανεπιστήμιο Lumiere-Lyon 2. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Philippe Ray.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.