, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Τα βρώμικα κυκλώματα του ποδοσφαίρου εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά τους”

«Η Θεσσαλονίκη  όπως όλα δείχνουν, στερείται για δεύτερη φορά μέσα στην τελευταία 8ετια, την προβολή, την αναγνωρισιμότητα και τα οικονομικά οφέλη που θα είχε η τοπική κοινωνία από την άξια συμμετοχή ομάδας της στους ομίλους του Champions League, ενός θεσμού με παγκόσμια απήχηση. Τα βρώμικα κυκλώματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά τους ανεμπόδιστα… Το κράτος σφυρίζει αδιάφορα όπως άλλωστε πράττει χρόνια τώρα  με την ολοκλήρωση των έργων υποδομής της πόλης μας, τα οποία κινούνται με ρυθμό χελώνας, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα στο λεκανοπέδιο. Είμαστε βλέπετε πολίτες Β διαλογής σε ΟΛΑ πλην της πληρωμής των φόρων μας… Ως πότε;», τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ανδρέας Μανδρίνος με αφορμή την τιμωρία από την Πειθαρχική επιτροπή της Super League σε βάρος του Δικεφάλου, για όσα σημειώθηκαν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο γήπεδο της Τούμπας.

Την ίδια ώρα, ξεσηκωμός επικρατεί ήδη από χθες σε οπαδούς του ΠΑΟΚ που αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 6:00 το απόγευμα στην Καμάρα. Να υπενθυμίσουμε πως αργά το βράδυ της Τετάρτης οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν παρέμβαση και φώναξαν συνθήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και στη συνέχεια εισέβαλαν σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, όπου μίλησαν ζωντανά στον «αέρα». Τα ξημερώματα, ομάδα ατόμων φώναξε για λίγα λεπτά συνθήματα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Εγνατία και στη συνέχεια αποχώρησε. Τέλος, όπως γνωστοποίησαν  την Κυριακή 11/3 διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 14:00 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους από όπου θα ακολουθήσει και πορεία προς το γήπεδο.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα, πήρε θέση και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. “Πιστεύω ότι οι αγώνες δίνονται και κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων. Σε ό,τι αφορά τη διακοπή του αγώνα της Τούμπας, εκτιμώ ότι υπήρξε μία σαφής υπερβολή στη στάση του Ολυμπιακού, η οποία προκάλεσε εύλογο προβληματισμό στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και όχι μόνο, ο οποίος έχει να κάνει με την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ελπίζω τουλάχιστον ότι το συγκεκριμένο περιστατικό θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την εξυγίανση του χώρου, την οποία εξαγγέλλουν όλοι τα τελευταία χρόνια χωρίς όμως να έχουμε δει κανένα αποτέλεσμα, έτσι ώστε ο κόσμος να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στο πρωτάθλημα και να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα”.

φωτο eurokinissi.gr

«Τα πρωταθλήματα πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα και μόνο», υππογράμμισε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας για την τιμωρία του ΠΑΟΚ και πρόσθεσε: «Όταν δεν συμβαίνει αυτό, χαμένο βγαίνει το ποδόσφαιρο, ο φίλαθλος κόσμος και η αξιοπιστία του αθλήματος. Ελπίζω έστω και τώρα οι υπεύθυνοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και το πρωτάθλημα να κριθεί μέσα στο γήπεδο, οτιδήποτε άλλο είναι αδικία. Αφήστε να κερδίσει ο καλύτερος».

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με την πρωτόδικη απόφαση που αφορά την τιμωρία του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δήλωσε: «Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Και κάθε μέρα γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, μέσα από δοκιμασίες, αγωνιστικές -και όχι μόνον. Ο δρόμος προς την τελική δικαίωση, αλλά και αναγνώριση, δεν οδηγεί, απλά και μόνο στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, παρότι όλοι οι αντικειμενικοί κριτές συμφωνούν ότι ο ΠΑΟΚ το αξίζει, εφέτος, και με το παραπάνω. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ πάντοτε υπήρξε ο ενσαρκωτής της ελπίδας όχι μόνον των εκατομμυρίων φίλων και οπαδών του, αλλά και ενός λαού που παλεύει για να κερδίσει στα ίσια αυτά που, πολλές φορές, κέρδισαν άλλοι ακολουθώντας παράπλευρες και σκοτεινές διαδρομές. Η πολύχρονη και διαρκής παρουσία του στο ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα έχει μια μοναδική εμβληματική σημασία, αλλά και προοπτική: Να γράφει ιστορία. Και, βέβαια, αποτελεί μεγάλη αδικία για τη διοίκηση, την ομάδα και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, η άψογη συμπεριφορά 30.000 φιλάθλων στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού να αμαυρώνεται από την άμυαλη πράξη ενός και μόνον ατόμου. Ο ΠΑΟΚ έχει περάσει από πολλές συμπληγάδες. Θα περάσει κι από αυτές, με σύμμαχο την ψυχραιμία, με πίστη στους θεσμούς, αλλά και στο σύστημα Δικαίου της χώρας. Ο ΠΑΟΚ θα δώσει όλους τους αγώνες που απαιτούνται σε οποιοδήποτε επίπεδο και, έχω την πεποίθηση ότι θα δικαιωθεί. Τελικά, το φως θα νικήσει το σκοτάδι».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.