, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τετράκις ισόβια για το τριπλό έγκλημα της Θάσου

Ομόφωνα το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής επέβαλε την ποινή των τετράκις ισόβια σε 61χρονο επιχειρηματία από την Καβάλα, για το τριπλό φονικό της Θάσου το 2001 που ήταν επί χρόνια ανεξιχνίαστη και για τη δολοφονία ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου τον επόμενο χρόνο.
Του Κώστα Καντούρη
Ο επιχειρηματίας δικάστηκε διά πληρεξουσίου επειδή φυγοδικεί για άλλη υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε. Πρωτόδικα είχε αθωωθεί με ψήφους 6 έναντι ενός από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας και ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα.
Το τριπλό έγκλημα είχε διαπραχθεί στα μέσα Ιουνίου 2001, με θύματα τον 48χρονο υπάλληλο της πολεοδομίας Καβάλας, Γιάννη Κουλούση, τον 55χρονο υπάλληλο της τοπογραφικής υπηρεσίας Καβάλας Γιώργο Χαλκίδη και τον 49χρονο εργολάβο οικοδομών και στέλεχος τότε της βιομηχανίας ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά στο εξοχικό του πρώτου στην Καλλιράχη Θάσου. Οι τρεις άνδρες είχαν πυροβοληθεί από δύο όπλα, καθώς στο σημείο βρέθηκαν δέκα κάλυκες των 9 χιλιοστών. Όπως φαίνεται από την ιατροδικαστική εξέταση οι δύο πυροβολήθηκαν με δύο σφαίρες στο κεφάλι στο μπαλκόνι του σπιτιού και ο τρίτος με δύο σφαίρες στην πλάτη και μία στο κεφάλι στον ελαιώνα του εξοχικού, προσπαθώντας μάλλον να διαφύγει. Και στις τρεις περιπτώσεις ο ιατροδικαστής είχε μιλήσει για χαριστικές βολές.
Οι υποψίες είχαν στραφεί στον επιχειρηματία Ανδρέα Χτενά, επειδή είχε κάνει δηλώσεις εναντίον του πολεοδόμου, όταν εκείνος υπέγραψε απόφαση κατεδάφισης σπιτιού που είχε χτίσει. Ωστόσο όμως αποδεικτικά στοιχεία κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν και η υπόθεση με βούλευμα είχε τεθεί στο αρχείο αγνώστων δραστών, όμως στη συνέχεια ανασύρθηκε. Το βασικό «κλειδί» που έδωσε και άλλα στοιχεία στις εργαστηριακές έρευνες, αφορούσε μία τέταρτη δολοφονία στην Καβάλα, του ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Γεώργιου Σιδηρόπουλου, που σημειώθηκε έναν χρόνο αργότερα από το τριπλό έγκλημα, τον Ιούλιο του 2002. Και με εκείνον ο κατηγορούμενος είχε διαφορές, ενώ και σε αυτή την περίπτωση υπήρχε χαριστική βολή στο θύμα. Όμως και γι’ αυτή τη δολοφονία ο 61χρονος επιχειρηματίας αθωώθηκε από το ίδιο δικαστήριο.
Τα θεωρούμενα νέα στοιχεία στα οποία βασίστηκε το δικαστήριο ήταν σφαίρες που εξετάστηκαν από τις δύο υποθέσεις, την τριπλή δολοφονία στη Θάσο και το έγκλημα του Σιδηρόπουλου στην Καβάλα, όταν προέκυψε ότι ανήκαν στο ίδιο όπλο. Το όπλο δεν βρέθηκε ποτέ, όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ταυτίζεται με όπλο που είχε δηλωθεί ως ιδιωτικό από αστυνομικό, που πλέον έχει αποταχθεί και από μαρτυρίες προέκυπτε ότι το παρέδωσε στον επιχειρηματία. Στην πρώτη δίκη ο 61χρονος αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τα δύο εγκλήματα.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.