, Τρίτη
16 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τον Νοέμβριο ο νέος κύκλος σεμιναρίων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού, για άλλη μία χρονιά, διοργανώνει το νέο κύκλο διαλέξεων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 2010 – 2011, προσφέροντας συνεχή επιμόρφωση των δημοτών σε ποικίλων θεματικών ενοτήτων σύγχρονα και επιστημονικά θέματα.
Τα προγράμματα εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης απευθύνονται στο μέσο πολίτη, αλλά και στους πτυχιούχους διαφόρων ειδικοτήτων, στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους γονείς, στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματίες και κυρίως, στους ανέργους.
Σκοπός του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου είναι να προσφέρει ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο πρόγραμμα, μορφωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ώστε ο κάθε ακροατής, αφενός να μπορέσει να επιλέξει τις διαλέξεις που τον ενδιαφέρουν, ανεξαρτήτως του μορφωτικού του επιπέδου και αφετέρου να κάνει χρήση του δικαιώματός του στη μόρφωση.
Για όσους παρακολουθούν με συχνότητα άνω του μέσου όρου τον κάθε κύκλο διαλέξεων, απονέμεται τιμητική βεβαίωση, στο τέλος του εκπαιδευτικού έτους.
Οι θεματικές ενότητες που θα πραγματοποιηθούν κατά το φετινό εκπαιδευτικό έτος, 2018 – 2019, κατά κύκλο σεμιναρίων και με την ευγενή συμμετοχή καθηγητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, είναι οι εξής:

  1. Επίκαιρα Θέματα Υγείας
  2. Κοινωνικά Θέματα στην Ελλάδα του σήμερα
  3. Νεότερη & Σύγχρονη Ιστορία της Ν.Α. Ευρώπης
  4. Έκφραση & Τέχνες

Οι διαλέξεις αρχίζουν το Νοέμβριο 2018 και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και ώρα 19:00 – 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων – διαλέξεων του 2ου Γυμνασίου Περαίας (οδός Ανθέων).
Επιστημονικός υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο κ. Φώτης Σιώκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Υπεύθυνη Προγράμματος & Διοργανώσεων, η κα. Αλεξάνδρα Καλαμβοκίδου.
Αρμόδιος, από πλευράς Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Νεολαίας, ο κ. Γραμματάς Χάκης.
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας:

  • 6972 330307 – κα. Αλεξάνδρα Καλαμβοκίδου, Υπεύθυνη Προγράμματος και

Διοργανώσεων.

  • 23923 30112 – Γραμματεία Αντιδημαρχίας Παιδείας Δήμου Θερμαϊκού.
  • Πληροφορίες:
  1. Στην ιστοσελίδα του Δήμου: http://www.thermaikos.gr/default.aspx?lang=elGR&loc=1&page=2843&menu=932
  2. ]Στο Facebook : ΑΝΟΙΧΤΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.