, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Το Facebook αναπτύσσει τον δικό του ψηφιακό βοηθό

Στην Τεχνητή Νοημοσύνη επενδύει το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη.
Όλα δείχνουν ότι το Facebook θέλει να δώσει έμφαση στη δημιουργία ενός ψηφιακού βοηθού, με σκοπό του να ανταγωνιστεί υπηρεσίες όπως αυτές που προσφέρει η Apple με τη Siri, ή η Google με τον δικό της Assistant. Το αμερικανικό δίκτυο CNBC αναφέρει πως έχει έρθει σε επαφή με μια ομάδα που έχει την έδρα της στο Ρέντμοντ και ασχολείται με projects που βασίζονται σε τεχνολογίες Augmented και Virtual Reality (Επαυξημένης και Εικονικής Πραγματικότητας).
Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που το Facebook ασχολείται με τη δημιουργία ενός ψηφιακού βοηθού, καθώς είχε παρουσιάσει τον M, έναν ψηφιακό βοηθό για το Facebook Messenger, εγχείρημα το οποίο εκτιμάται ότι δεν στέφθηκε με επιτυχία και έτσι εγκαταλείφθηκε πέρυσι. Οι πληροφορίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNBC κάνουν λόγο για ενασχόληση της εν λόγω ομάδας του Facebook με το έργο της δημιουργίας του ψηφιακού βοηθού εδώ και αρκετό καιρό, από τις αρχές του 2018.
Δεν αποκλείεται πάντως, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του και το Mobile Syrup, ο ψηφιακός βοηθός του Facebook να συνεργάζεται με το Facebook Portal video chat speaker, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο το δρόμο ώστε το Facebook να μπει πιο δυναμικά στην αγορά των έξυπνων ηχείων, η οποία και φαίνεται να γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση.
Το Facebook επιβεβαιώνει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα του Verge. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το Facebook ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη ενός ψηφιακού βοηθού που θα επιτρέπει την αλληλεπίδραση με το κοινωνικό δίκτυο χωρίς χέρια, αποκλειστικά και μόνο με φωνητικές εντολές. Αυτό εκτιμάται ότι θα επιτρέπει τη χρήση του Facebook ακόμα και σε κράνη εικονικής πραγματικότητας, όπως είναι εκείνα της Oculus, γεγονός που δείχνει πως το Facebook θέλει να διευκολύνει τους χρήστες του στην εποχή του Virtual Reality.

#Tags: Facebook

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.