Τρεις συλλήψεις για άγρια ανθρωποκτονία στον Εύοσμο – Οι δράστες άρπαξαν 250 ευρώ…

Τρία άτομα συνελήφθησαν χθες στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, στο πλαίσιο εξιχνίασης άγριας ανθρωποκτονίας που διεπράχθη πέρσι στον Εύοσμο. Οι δράστες είχαν θελήσει να ληστέψουν έναν ηλικιωμένο, άρπαξαν 250 ευρώ και άφησαν πίσω τους νεκρό τον 52χρονο γιό του.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία, η ανθρωποκτονία διεπράχθη τη νύχτα 2 – 3 Απριλίου 2017, όταν τέσσερα άτομα εισήλθαν σε σπίτι στον Εύοσμο με κίνητρο τη ληστεία. Στόχος τους ήταν ένας 78χρονος συνταξιούχος, τον οποίο οι δράστες γνώριζαν καθώς κάποιοι εξ αυτών διέμεναν παλαιότερα στην ίδια γειτονιά.
Οι δράστες ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο και ασκώντας σωματική βία ζητούσαν να τους αποκαλύψει πού είχε κρύψει τα χρήματα της σύνταξής που είχε πρόσφατα πληρωθεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει ο 52χρονος γιος του συνταξιούχου, που έπασχε από νοητική στέρηση και διέμενε στο ίδιο σπίτι. Τότε οι τέσσερις ληστές του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν με διάφορα αντικείμενα στο σώμα και στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Τελικά, οι δράστες έφυγαν αφήνοντας πίσω τους νεκρό τον άτυχο 52χρονο κι αφού άρπαξαν από τον 78χρονο 250 ευρώ…
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σπίτι κατοικούσε και μια 49χρονη γυναίκα, κόρη του ηλικιωμένου και αδερφή του θύματος, που έπασχε και αυτή από νοητική στέρηση. Η 49χρονη κοιμόταν σε διπλανό δωμάτιο κα δεν αντιλήφτηκε το παραμικρό.
Από τις έρευνες των διωκτικών αρχών και έπειτα από ταυτοποίηση DNA των δραστών που βρέθηκε στο σπίτι, οι άντρες της αστυνομίας διαπίστωσαν ότι δράστες της ανθρωποκτονίας είναι ένας 37χρονος Ρομά, η 39χρονη σύντροφός του, επίσης Ρομά, η 21χρονη κόρη της και ο 30χρονος φίλος της κόρης, που είναι Αλβανός υπήκοος.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά και συνέλαβαν χθες τις δυο γυναίκες –μάνα και κόρη– στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολούθως εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αθήνα ο 37χρονος σύντροφος της μητέρας. Αντιθέτως, ο 30χρονος Αλβανός διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται.
Κ. Κ.