, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Υπ. Παιδείας: Κατεπείγουσα διερεύνηση για την κατάληψη στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς

Την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας προκάλεσε η υπόθεση με την κατάληψη στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό αφορά μαθητές που πραγματοποίησαν κατάληψη, με αίτημα την εκδίωξη ενός 12χρονου συμμαθητή τους από το σχολείο. Παράλληλα, άλλοι μαθητές του ίδιου σχολείου έκαναν στον ίδιο χώρο κατάληψη, εναντίον των συμμαθητών τους, με αίτημα ο 12χρονος να παραμείνει στο σχολείο.

Ο μαθητής έχει διαγνωσθεί με κάποιο σύνδρομο, όμως σύμφωνα με τους ιατρούς μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα σε γενικό σχολείο. Οι λόγοι που η μαθητική κοινότητα εμφανίζεται διχασμένη, όσον αφορά την παρουσία του στο σχολείο, δεν έχουν ξεκαθαρίσει, όμως οι γονείς του προχώρησαν σε έγγραφη καταγγελία σχετικά με το περιστατικό.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το υπουργείο Παιδείας, με έγγραφο που απέστειλε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ζητώντας την κατεπείγουσα έρευνα των καταγγελιών και την άμεση ενημέρωση των Υπηρεσιών του Υπουργείου, σχετικά με το αν αληθεύουν τα όσα καταγγέλλονται, καθώς και τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.