, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Χειροπέδες σε σπείρα που εκβίαζε πωλητές λαϊκών αγορών

Σπείρα που εκβίαζε πωλητές και παραγωγούς λαϊκών αγορών της Αττικής εξάρθρωσαν οι αρχές. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνουν το ποσό των 2,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, την περασμένη Τετάρτη, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, 20 άτομα (19 άνδρες και μία γυναίκα), ενώ κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση άλλα 14 άτομα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι πρώην και νυν στελέχη, καθώς και υπάλληλοι της αρμόδιας Διεύθυνσης για τις λαϊκές αγορές, μέλη σωματείων επαγγελματιών λαϊκών αγορών, καθώς και πωλητές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σπείρα δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από το 2006 στις λαϊκές αγορές της Αττικής και είχε καταφέρει να πείσει πωλητές των λαϊκών ότι εάν ήθελαν να εργαστούν χωρίς να τους επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά και μην διώκονται, έπρεπε να ενδώσουν στις εκβιαστικές απαιτήσεις των μελών της.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 34.843,62 ευρώ, πιστόλι – ρέπλικα, μαχαίρι τύπου «χαντζάρα», 10 κουτιά φυσιγγίων διαφόρων μετρημάτων και τέσσερα φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ζώνη – φυσιγγιοθήκη με 15 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, 65 βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων ελληνικών και ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων, 13 τραπεζικές κάρτες ανάληψης χρημάτων και πιστωτικές κάρτες, καρνέ επιταγών τράπεζας και τραπεζική επιταγή, καθώς και μπλοκ ταμείου από Σωματεία Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Αττικής.
Διερευνώνται ακόμη εκκρεμείς υποθέσεις και καταγγελίες, καθώς και πειθαρχικές διώξεις εμπλεκομένων ατόμων.
Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.