, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Όχι στη λάσπη και την συκοφαντία»

«Σε έναν απίστευτο πόλεμο λάσπης και συκοφαντιών εναντίον του Συνδυασμού μας έχουν αποδυθεί κάποιοι υποψήφιοι των εκλογών, κάτι που υποβαθμίζει για πρώτη φορά τόσο χαμηλά το επίπεδο διαλόγου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης», κατήγγειλε ο Μιχάλης Ζορπίδης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε το μεσημέρι.
Στη διάρκεια της παρουσίασε στους δημοσιογράφους όλα τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και όλες τις αποφάσεις της Διοικητικής Επιτροπής, έγγραφα από τα οποία αποδεικνύεται ότι το 99% των αποφάσεων όλων των συλλογικών οργάνων του ΕΕΘ, ιδίως αυτές που αφορούσαν οικονομικά θέματα (προϋπολογισμούς, οικονομικούς απολογισμούς, προμήθειες και αναθέσεις) ελήφθησαν ομόφωνα και χωρίς καμία διαφωνία ή επιφύλαξη.
Ο κ. Ζορπίδης διάβασε επίσης πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ στα οποία μέλη του ΔΣ όπως ο κ. Χρήστος Νικολόπουλος και ο κ. Λευτέρης Γεωργιάδης καταγράφονται να συγχαίρουν τον Πρόεδρο και την Διοίκηση για την οικονομική διαχείριση και την οργάνωση του Επιμελητηρίου!
«Εάν  ο κ. Νικολόπουλος, διαφωνούσε σε  κάτι από όσα κάναμε όλα τα προηγούμενα  χρόνια, γιατί δεν  αντέδρασε, δεν  διαφώνησε, δεν καταψήφισε καμιά από  τις αποφάσεις που ελήφθησαν; Γιατί ήταν άφωνος, επί έντεκα  χρόνια; Αυτός ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμών και Προμηθειών  όλα τα χρόνια της προεδρίας μου. Αυτός  έχει υπογράψει όλες  τις αποφάσεις που αφορούσαν τις  οικονομικές συναλλαγές  του Ε.Ε.Θ.! Όταν  αυτή ήταν  η στάση  του,  ποιος είναι άραγε ο λόγος που τον αναγκάζει τώρα να διαδίδει αναλήθειες και ψεύδη;  Οι προσωπικές  του φιλοδοξίες και το παχυλό αποθεματικό  του ΕΕΘ;», διερωτήθηκε ο κ. Ζορπίδης.
Όπως πρόσθεσε, έως  τώρα απέφυγε να ακολουθήσει τον άλλον Συνδυασμό σε αυτό τον κατήφορο της μικροπρέπειας και διαχειρίστηκε με ψυχραιμία τον ανήθικο τρόπο που πολιτεύεται.
«Ο κ. Νικολόπουλος και η παρέα  του όμως,  λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες ξεπέρασαν  τα ανεκτά όρια. Το θράσος τους έφτασε σε τέτοιο σημείο  που  δεν  σπιλώνει απλώς  πρόσωπα., αμαυρώνει  το κύρος και την  υπόσταση ενός  δυνατού θεσμού όπως είναι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Εγώ προσωπικά, που έχω δημιουργήσει από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, εδώ και 40 χρόνια,  ένα όνομα, όχι μόνο στη πόλη μας αλλά και σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα, δεν θα επιτρέψω σε κανένα Νικολόπουλο για ιδιοτελείς σκοπούς, να αφήνει σκιές και λάσπη».
Όπως τόνισε το ΕΕΘ είναι το μόνο Επιμελητήριο της χώρας, που ενημερώνει κάθε μήνα τα μέλη του ΔΣ με αναλυτική κατάσταση για την Οικονομική Διαχείριση των πόρων του Επιμελητηρίου. «Πιστεύετε ότι αν υπήρχε  κάτι μεμπτό, δεν θα είχε γίνει  θέμα στην πόλη,  αφού  τους δίναμε όλα τα στοιχεία;» διερωτήθηκε.
Στη συνέχεια ο κ. Ζορπίδης απάντησε συγκεκριμένα, παρουσιάζοντας τα σχετικά έγγραφα του ΕΕΘ, σε δημοσίευμα το οποίο διακινεί και προβάλει ο συνδυασμός του κ. Νικολόπουλου για δήθεν οικονομικές παρατυπίες. Όπως τόνισε είναι ψευδή τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζει για δήθεν υπέρογκες δαπάνες, καθώς τα αληθινά είναι πολύ μικρότερα. Και πρόσθεσε ότι σε διάφορες περιπτώσεις μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου κλήθηκαν να εξυπηρετήσουν ανάγκες του ΕΕΘ, κάνοντας όμως διευκολύνσεις στην υπηρεσία χωρίς ουσιαστικό επιχειρηματικό κέρδος.
«Λένε διάφορα ψέματα για λουλούδια που αγόρασε το Επιμελητήριο από έναν συγκεκριμένο ανθοπώλη, ενώ το ποσό είναι μικρό, ή γιατί κάποιοι έπαιρναν από το δικό μου γραφείο αεροπορικά εισιτήρια. Αλλά δεν λένε ότι για παράδειγμα χρησιμοποιούσαμε έναν συγκεκριμένο λογιστή ή έναν υπομηχανικό, επειδή αυτοί σήμερα ανήκουν την παράταξη του κ. Νικολόπουλου! Ωστόσο, όλα αυτά έγιναν για να εξυπηρετηθεί το Επιμελητήριο», εξήγησε ο κ. Ζορπίδης και πρόσθεσε:
«Γα κάθε προμήθεια του ΕΕΘ γίνονταν προηγουμένως  τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες εγκρίνονταν πάντα ομόφωνα, ενώ πρόεδρος  της Επιτροπής  Διαγωνισμών και Προμηθειών ήταν ο κ. Νικολόπουλος. Λένε κάποιοι ότι το ΕΕΘ   λειτουργεί  σαν  κλειστό κλαμπ και ότι αυτοί θα το ανοίξουν στους Επαγγελματίες. Η απάντηση είναι ότι  για υποθέσεις  τους εξυπηρετήθηκαν από  το ΕΕΘ 485.000 μέλη Επαγγελματίες μέχρι σήμερα. Διοργανώνονται πάνω από 20 σεμινάρια δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης κάθε χρόνο  με μεγάλη συμμετοχή, ακόμη και σεμινάρια για  την εκμάθηση  Η/Υ από  τους Επαγγελματίες κάναμε. Τα προγράμματα του ΕΦΕΤ και των τεχνικών ασφάλειας τα παρακολούθησαν 3944 ατομα και από την αναπτυξιακή εταιρεία εξυπηρετήθηκαν 8.200.  Αυτό  σημαίνει  κλειστό   κλαμπ; Ή μήπως  το γεγονός ότι ιδρύσαμε   γραφείο του ΕΕΘ στο Λαγκαδά  για την καλύτερη  και ευκολότερη εξυπηρέτηση  των Επαγγελματιών όλης  της επαρχίας Λαγκαδά;
Ο κ. Ζορπίδης έκλεισε την εισήγηση του κάνοντας έκκληση σε όλα τα μέλη του ΕΕΘ να έρθουν μαζικά στις κάλπες στις 2,3 και 4 Δεκεμβρίου,  «γιατί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο μπορεί να τους βοηθήσει ουσιαστικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές και ο δικός μας  Συνδυασμός είναι ο μόνος που μπορεί να το πετύχει».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.