, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«​Δεν καταργούνται τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία»

Resizer (5)
«​Kακόπιστες διαδόσεις» χαρακτηρίζει το υπουργείο Παιδείας τις φήμες που αναφέρουν ότι στις προθέσεις της πολιτικής του ηγεσίας είναι η κατάργηση των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων.
Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, έκανε δεκτή την παραίτηση των μελών της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) και πλέον όλες οι αρμοδιότητές της ασκούνται από την υπερκείμενη αρχή. Παράλληλα, όπως σας γράψαμε χθες στο star.gr, μίλησε για «πλήρη διαστρέβλωση των λεχθέντων κατά τη συνάντηση που είχε, παρουσία και του Γ.Γ. του υπουργείου, Δημήτρη Χασάπη, με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο  της Διοικούσας Επιτροπής των Πειραματικών Σχολείων, κ.κ.  Καλκάνη και Αντωνίου».
Τα μέλη της ΔΕΠΠΣ υπέβαλαν χθες τις παραιτήσεις τους μετά από συνάντησή τους με τον κ. Μπαλτά, καταγγέλλοντας ότι τους αντιμετώπισε απαξιωτικά και ότι χαρακτήρισε το σύστημα των πειραματικών σχολείων «χιτλερικό», λέγοντας ότι αυτή είναι η ιδεολογική του άποψη.
«Οι διαφαινόμενες προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας όπως αυτές αποτυπώθηκαν καταρχάς στο δημόσιο λόγο της και ακολούθως στις συναντήσεις με τη ΔΕΠΠΣ κινούνται σε μια κατεύθυνση ολοκληρωτικής απαξίωσης του όλου θεσμικού πλαισίου και της προσπάθειας για ένα καλό, ποιοτικό, καινοτόμο δημόσιο σχολείο»,ανέφεραν σε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποίησαν ότι υπέβαλαν παραίτηση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.