11.120 "ροζ" χαρτάκια σε ένα μήνα μοίρασε η δημοτική αστυνομία!

Dimotiki_Astynomia (3)
Τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για τον Απρίλιο του 2016 ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.
Υλοποιώντας τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων σε βασικές οδούς του ιστορικού κέντρου της πόλης και κατά τη διεκπεραίωση 214 καταγγελιών που δέχθηκε η υπηρεσία, βεβαιώθηκαν συνολικά 11.120 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., στο διάστημα από την 1η έως και την 30η Απριλίου, με τις αντίστοιχες ενστάσεις να φτάνουν τις 571.
Παράλληλα διεκπεραιώθηκαν 138 έλεγχοι (αποσφραγίσεις, επανασφραγίσεις και  επανέλεγχοι) που αφορούσαν Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, με τις διοικητικές και ποινικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν να ανέρχονται στις 95 και τις αντίστοιχες μηνύσεις, στις 32.
Επίσης, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα συγκροτήθηκαν συνολικά 27 μικτά κλιμάκια ελέγχου με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.  και λοιπές υπηρεσίες, τα οποία προέβησαν σε ελέγχους για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου, για τον έλεγχο του παραεμπορίου και για τις διατάξεις που αφορούν τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
Κατά τον έβδομο μήνα επαναλειτουργίας της υπηρεσίας, οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε σταθερή βάση στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Βασ. Όλγας, Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Αλ. Σβώλου, Παύλου Μελά, Π. Π. Γερμανού, Δραγούμη, Βενιζέλου, Εγνατία, Λ. Νίκης, Ολυμπιάδος, Ανθέων και Λ. Στρατού.
Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού, στον αριθμό 2313 317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον Απρίλιο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 311 αντίστοιχες θεωρήσεις, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες.
Για το μήνα Μάιο η Δημοτική Αστυνομία διατηρεί τον έλεγχο των κεντρικών αρτηριών της πόλης, συνεχίζοντας παράλληλα την πιλοτική της δράση, ανάλογα  με το διαθέσιμο προσωπικό, σε συγκεκριμένα σημεία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας (Δελφών, Μπότσαρη, Μαρτίου, Παπαναστασίου και Καυταντζόγλου) δίνοντας έμφαση στην αντικοινωνική στάθμευση (ράμπες ΑμΕΑ, διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια) και επεκτείνει τη δράση της στην 4η Δημοτική Κοινότητα, αστυνομεύοντας κυρίως τις οδούς Λαμπράκη, Διογένους και Κλεάνθους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Παράλληλα, συνεχίζονται κανονικά οι έλεγχοι των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης, σε συγκεκριμένους – προκαθορισμένους τομείς της πόλης, προς όφελος των επισκεπτών αλλά και των μονίμων κατοίκων του κέντρου που διαθέτουν κάρτες Θ1 και Θ2.
Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Στολάκη: “Γίναμε δημοτικοί αστυνομικοί για μια ημέρα”