, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Το 165 μέτρα… κουλούρι που “αγκάλιασε” το Λευκό Πύργο! (ΦΩΤΟ )

 

koyloyri

Της Φρόσως Βαρβάρα

Ένα γιγάντιο κουλούρι Θεσσαλονίκης, φτιαγμένο από 700 κιλά αλεύρι και άλλα τόσα κιλά σουσάμι, αγκάλιασε τον Λευκό Πύργο. Το αγαπημένο αρτοσκεύασμα  έχει διάμετρο 165,75 μέτρα και αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στον κόσμο.

Οι αρτοποιοί, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, κατασκεύασαν , το γιγάντιο κουλούρι  στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη, με αφορμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας.

 

koykoymeria

«Έγινε μια προεργασία από τους αρτοποιούς το Σάββατο, ενώ από τα ξημερώματα της Κυριακής  αρχίσαμε να ψήνουμε τα κουλούρια. Στην ουσία είναι  κάτι σαν πάζλ, αφού ενώσαμε   250 κομμάτια και  σχηματίσαμε  το τεράστιο κουλούρι περικύκλωσε το Λευκό Πύργο» εξήγησε η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Κεντρικής Μακεδονίας Έλσα Κουκουμέρια.

koylo2

Από το ζύμωμα, στο ψήσιμο και στη συνέχεια στο κόλλημα των κουλουριών με γλάσο επιδόθηκαν  για ώρες οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες καθώς το κουλούρι  είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο. «Έχω την εντύπωση ότι δικαιωματικά μα ανήκει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες» υποστήριξε η Έλσα Κουκουμέρια.

 

pegkas

Στο Λευκό πύργο βρέθηκαν  Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ,ο Σπύρος Πέγκας εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και ο Σταυρός Καλαφάτης επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το κουλούρι γίγας ,οι αρτοποιοί το μοίρασαν στους Θεσσαλονικείς που βρέθηκαν στην παραλία το πρωί της Κυριακής.

koyl3

 

kosmos - Αντίγραφο

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.