, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

6.000 πρόσφυγες αναχωρούν από τη Μυτιλήνη

metanastes
Στις 6 το πρωί έληξε η διπλή 48ωρη απεργία των ναυτεργατών που είχε ως αποτέλεσμα τα πλοία να παραμένουν δεμένα επί 4 ημέρες στα λιμάνια, η οικονομική δραστηριότητα στα νησιά να παραλύσει, καθώς επίσης και να εγκλωβιστούν σε αυτά χιλιάδες πρόσφυγες.
 
Περίπου 16.000 μετανάστες και πρόσφυγες είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν από το νησί, αφού έχουν ήδη καταγραφεί, ενώ ακόμη 8.000 έτοιμα είναι στη διαδικασία της καταγραφής, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου.
 
Από το λιμάνι της Μυτιλήνης ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για Πειραιά και Καβάλα τέσσερα πλοία, τα οποία υπολογίζεται ότι θα μεταφέρουν 6.000 άτομα.
 
Από την πλευρά της η ΠΝΟ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι αν δεν δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου -οπότε κατέρχεται σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας στην απεργία της ΓΣΕΕ-, θα κλιμακώσει περαιτέρω τις κινητοποιήσεις της.
 
Να σημειωθεί επίσης ότι τα πλοία της Minoan Lines, θα πραγματοποιήσουν έκτακτα δρομολόγια και όπως αναφέρει η εταιρεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση της εμπορικής και επιβατικής κίνησης τα πλοία της εταιρείας στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο, θα πραγματοποιήσουν τα εξής έκτακτα δρομολόγια από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά αντίστοιχα:
 
Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015
 
Έκτακτα δρομολόγια
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (H/S/F FESTOS PALACE) – Αναχώρηση από Ηράκλειο, αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους
ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (H/S/F KNOSSOS PALACE) – Αναχώρηση από Πειραιά, με τη λήξη της απεργίας, στις 08:00 το πρωί
Το βράδυ της ίδιας ημέρας (Παρασκευή 06.11.15), θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα προγραμματισμένα βραδινά δρομολόγια στη γραμμή, ως ακολούθως:
ΒΡΑΔΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ)
ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Αναχώρηση από Ηράκλειο 21:30, H/S/F KNOSSOS PALACE
ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Αναχώρηση από Πειραιά 21:00, H/S/F FESTOS PALACE
Αντίστοιχα, τα δρομολόγια των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΜΙΝΟΑ στις γραμμές ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΤΑΛΙΑΣ, θα διαμορφωθούν ως ακολούθως:
 
Ημερήσιο Δρομολόγιο (Προγραμματισμένο)
 
ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΑΓΚΩΝΑ (CRUISE EUROPA) – Αναχώρηση από την Πάτρα με προορισμό την Αγκώνα, μέσω Ηγουμενίτσας, με τη λήξη της απεργίας, αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους. Η προσέγγιση στο λιμάνι της Αγκώνας, βάσει  πάγιων οδηγιών των Αρχών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (07.11.15), μετά τις 05:00.
 
Απογευματινό Δρομολόγιο (Ανεκτέλεστο)
 
ΑΓΚΩΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΠΑΤΡΑ  (CRUISE EUROPA) – Το προγραμματισμένο δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης στις 16:30 (τοπική ώρα) από το λιμάνι της Αγκώνας μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.