04:07, Κυριακή
14 Αυγούστου 2022

Αφέθηκαν ελεύθεροι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου

esfigmΕλεύθεροι, άνευ όρων, αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στην β’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο ηγούμενος και άλλοι τέσσερις μοναχοί της παλιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους.
Οι μοναχοί είχαν κατηγορηθεί για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Ιούλιο του 2013, κατά την προσπάθεια εκκένωσης του αντιπροσωπείου της Μονής, στις Καρυές.
Στη διάρκεια των επεισοδίων, τα οποία είχαν προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αντιδρώντες μοναχοί φέρονται ότι προέβησαν και σε ρίψη βομβών μολότοφ.
Για την υπόθεση θα απολογηθούν αύριο, στην ίδια ανακρίτρια, άλλοι επτά, από τους συνολικά 13 κατηγορούμενους μοναχούς, όλοι της παλιάς αδελφότητας. Όσοι εκ των κατηγορουμένων απολογήθηκαν σήμερα φέρονται ότι αρνήθηκαν το κατηγορητήριο, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν καν φυσική παρουσία στο σημείο όπου συνέβησαν τα επεισόδια.
Αξιοσημείωτο είναι ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται και τέσσερις αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στους οποίους αποδίδεται η πράξη της παράβασης καθήκοντος. Ήδη, απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους.