, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αγνοείται ψαράς στην Ιερισσό

limeniko1

Άκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες για την ανεύρεση αγνοούμενου ψαρά στη θαλάσσια περιοχή της Ιερισσού από δυνάμεις του λιμενικού.

Χθες, σκάφος του λιμενικού εντόπισε δύο ερασιτέχνες ψαράδες τους οποίους περισυνέλεξε. Οι δύο διασωθέντες, ηλικίας 55 και 61 χρονών ενημέρωσαν τους άνδρες του λιμενικού ότι είχαν φύγει το πρωί με μια ξύλινη βάρκα από τα Νέα Ρόδα, ωστόσο από άγνωστη αιτία η βάρκα ανετράπη και βυθίστηκε, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα οι τρεις επιβαίνοντες, με το έναν να αγνοείται.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες εντοπισμού του 60χρονου ψαρά, στις οποίες συμμετείχαν δύο πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, τα Α/Κ σκάφη “ΚΥΡΙΑΚΟΣ” Ν.Ι. 199, “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ” Ν.Λ. 850, “ΘΟΔΩΡΑ” Ν.Κ. 305 καθώς και Ε/Ρ σκάφη, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma της Π.Α. Από ξηράς διενεργήθηκαν έρευνες από περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Οι δύο διασωθέντες, μεταφέρθηκαν με το Α/Κ “ΚΥΡΙΑΚΟΣ” Ν.Ι. 199, στο λιμένα Νέων Ρόδων, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και εν συνεχεία διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Πολύγυρου, για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιερισσού.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.