, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

Άγρια επίθεση ασθενή εναντίον γιατρών στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων- Βαρύτατος τραυματισμός γιατρού

Óôéãìéüôõðï áðü ôï Ðáíåðéóôçìéáêü ÍïóïêïìÝéï ôùí Éùáííßíùí (EUROKINISSI/ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ)

Άγριο επεισόδιο συνέβη αργά το απόγευμα της Κυριακής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ασθενής των επειγόντων της Ψυχιατρικής διαμαρτυρόμενος για μη εξυπηρέτηση επιτέθηκε σε γιατρό της κλινικής και την ξυλοκόπησε βαρύτατα.

Στη συνέχεια ο δράστης ευρισκόμενος σε αμόκ προκάλεσε φθορές, έσπασε μια τζαμαρία και με κομμάτι από το τζάμι κυνήγησε τον φύλακα που επιχείρησε να τον απωθήσει. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία αλλά όταν έφτασε ισχυρή δύναμη ο δράστης είχε αποχωρήσει.

Στη συνέχεια ανάρτησε βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το περιστατικό που είχε καταγράψει, απειλώντας ότι γνωρίζει τις διευθύνσεις των γιατρών της Ψυχιατρικής Κλινικής τις οποίες -όπως ανέφερε- θα δημοσιοποιήσει. Το δραματικό είναι ότι την ανάρτηση με το περιστατικό και τις απειλές του ήδη επικρότησαν αρκετά άτομα.

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω τμήμα και σύμφωνα με μαρτυρίες στελεχών της Ψυχιατρικής υπάρχουν συχνά βίαια επεισόδια με ασθενείς που σχετίζονται με τοξικομανία.

Μέχρι στιγμής ο δράστης παραμένει ασύλληπτος αν και έχουν υποβληθεί μηνύσεις τόσο από τη Διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και από τον σύζυγο της γιατρού. Μάλιστα ο τελευταίος υπέβαλε μήνυση και κατά της διοίκησης του νοσοκομείου για πλημμελή προστασία του προσωπικού, του εξοπλισμού αλλά και των φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Στο μεταξύ διαμαρτυρία ετοιμάζει και ο σύλλογος εργαζομένων του Νοσοκομείου με αίτημα την προστασία του προσωπικού και του λοιπού υλικού τονίζοντας ότι είναι εκτεθειμένοι στις διαθέσεις των ασθενών.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.