, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Airbnb: Σκάνδαλο με κρυμμένες κάμερες σε διαμερίσματα

Μια οικογένεια από τη Νέα Ζηλανδία ανακάλυψε όμως ότι είχαν καταγραφεί όλες οι ιδιωτικές της στιγμές σε μια επίσκεψη στην Ιρλανδία μέσω μιας κρυφής φωτογραφικής μηχανής σε ένα διαμέρισμα της Airbnb.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται περιπτώσεις μυστικής βιντεοσκόπησης σε ένα διαμέρισμα Airbnb. Η εταιρεία έχει κανόνες που το απαγορεύουν αυτό, αλλά αντιδρά ελάχιστα, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Το 2013, ένας Γερμανός τουρίστας στην Καλιφόρνια βρήκε μια φωτογραφική μηχανή στο διαμέρισμα της Airbnb , κρυμμένη σε ένα ντουλάπι. Στις αρχές του 2015, μια ομάδα τουριστών ανακάλυψε τρεις κάμερες στο διαμέρισμά τους στο Μόντρεαλ του Καναδά, συμπεριλαμβανομένης και μιας σε ένα από τα υπνοδωμάτια.
Ο Γερμανός τουρίστας άσκησε αγωγή εναντίον της Airbnb και αργότερα ήρθε τελικά σε εξωδικαστική συμφωνία με την εταιρεία. Από τον Σεπτέμβριο του 2014, η πλατφόρμα έχει βάλει πάντως επίσημους Όρους Χρήσης, υποχρεώνοντας τους ιδιοκτήτες να απαγορεύουν κάμερες. Σε υπνοδωμάτια ή τα μπάνια απαγορεύονται πλήρως.
Υπάρχουν συχνά περιπτώσεις μυστικής επιτήρησης και συνήθως οι ενεχόμενοι παραπονούνται για μια ανεπαρκή αντίδραση εκ μέρους της εταιρείας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.