, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ακόμη μια επαναπροώθηση μεταναστών από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία

metanastes 11Με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή προσωπικού του Frontex επιστράφηκαν σήμερα (8 Σεπτεμβρίου 2016), στην Τουρκία 13 παράτυποι μετανάστες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.
Συγκεκριμένα, επιστράφηκαν 6 μετανάστες από το Πακιστάν, 1 από την Αλγερία, 1 από το Μαρόκο, 1 από την Υεμένη, 1 από το Ιράκ, 1 από την Αίγυπτο, 1 από το Λίβανο και 1 Παλαιστίνιος.
Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς, με πλοίο ναυλωμένο από τον Frontex, το οποίο απέπλευσε από τη Μυτιλήνη, με προορισμό το τουρκικό λιμάνι Δικελί.
Σημειώνεται ότι για 5 από τους μετανάστες (4 Πακιστανοί και 1 Αιγύπτιος) είχαν εκδοθεί απορριπτικές αποφάσεις σε Β΄ βαθμό επί των αιτημάτων ασύλου που είχαν υποβάλει, ενώ 5 ακόμα είχαν ανακαλέσει τις δικές τους αιτήσεις ασύλου. Οι υπόλοιποι 3 δεν είχαν εκφράσει επιθυμία χορήγησης ασύλου.
 
Σημειώνεται ότι από αρχές του έτους έχουν επιστραφεί στη Τουρκία:

  • Με βάση το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας, 1.055 υπήκοοι τρίτων χωρών,
  • Με βάση τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας, 45 υπήκοοι Τουρκίας και
  • Με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, 502 υπήκοοι τρίτων χωρών.

 
Επιπλέον, από τις 20 Μαρτίου 2016, έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους, με τη μέριμνα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, 121 συνολικά υπήκοοι τρίτων χωρών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.