, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αλκοόλ και οδήγηση-Μια επικίνδυνη σχέση

iaverisΜε κεντρικό ομιλητή τον Ιαβέρη, η ΟΑΣΙΣ, θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα:
«ΑΛΚΟΟΛ & ΟΔΗΓΗΣΗ – ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΧΕΣΗ», την Παρασκευή 22 Απριλίου, στον χώρο της (Μοσκώφ 12 – περιοχή Δικαστηρίων)
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα απαντηθούν καίρια ερωτήματα για τα τροχαία «εγκλήματα» και θα παρουσιαστούν σοκαριστικά στοιχεία της μάστιγας, που είναι η κύρια αιτία θανάτου των νέων (16 – 25 ετών). Επίσης θα προβληθούν σχετικά βίντεο και θα διανεμηθούν τα φυλλάδια της ΟΑΣΙΣ: «Περί… μέθης» και «Αλκοολισμός».
Η ημερίδα αρχίσει στις 12:00 το μεσημέρι με ενημέρωση σπουδαστών και μαθητών λυκείων, με προβολή βίντεο και ανοιχτή συζήτηση.
Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με την εισήγηση του οδηγού αγώνων Ιαβέρη, στις 18:00 και την τοποθέτηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ιδρυτικού μέλους της ΟΑΣΙΣ. Επίσης θα μιλήσουν η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, ο Δ/ντης Τροχαίας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Σουρβίνος, ο δημοσιογράφος αυτοκινήτου Χάρης Θεοφράστου, ο ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπλιάτκας, η δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου, ο ψυχολόγος Άνθιμος Αρουτζίδης και μέλη της ΟΑΣΙΣ που υπήρξαν θύματα τροχαίων ατυχημάτων & δυστυχημάτων.
Με δεδομένο πως πάνω από το 50% των θανατηφόρων τροχαίων οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ και άλλων ουσιών, στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων, καθώς και η ενημέρωση των πολιτών για έναν «ακήρυχτο πόλεμο» που στοιχίζει χιλιάδες ζωές και αναπηρίες, κάθε χρόνο, στην πατρίδα μας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.