, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Άλλαξε "πρωθυπουργό" η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους!

oros2
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μετέβη, στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, Καρυές, προκειμένου να παραστεί στην τελετή ανάληψης καθηκόντων της νέας Ιεράς Επιστασίας της Αθωνικής πολιτείας. Ο απελθών Πρωτεπιστάτης παρέδωσε τη ράβδο στον Αντιπρόσωπο της Μεγίστης Λαύρας, ο οποίος ύστερα από την ακολουθία στον I. Ναό του Πρωτάτου τήν ενεχείρησε στον νέο Πρωτεπιστάτη, Γέροντα Βαρνάβα Βατοπαιδινό.
Μετά το πέρας της τελετής, ο Υφυπουργός Εξωτερικών παρακάθησε στο καθιερωμένο κέρασμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Κοινότητας.
Εκεί, ο κ. Αμανατίδης ευχήθηκε στον Πρώτο του Αγίου Όρους και στα μέλη της νέας Ιεράς Επιστασίας να έχουν μία ειρηνική και καρποφόρα ενιαύσια θητεία, τονίζοντας ότι σε αυτούς εναπόκειται η ομαλή άσκηση της αυτοδιοίκητης αρχής του Άθωνος και η διασφάλιση της αγαστής συνεργασίας με τις άλλες αρχές του ελληνικού κράτους, του οποίου αναπόσπαστο τμήμα αποτελεί το Άγιον Όρος.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.