, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Άμεση απομάκρυνση του παράνομου καταυλισμού της Ειδομένης»

ειδομενη2
Τη μεγαλύτερη αστυνόμευση της Ειδομένης ζητούν οι κάτοικοι, που συνεχώς εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Απριλίου, οι κάτοικοι αποφάσισαν να καταθέσουν πρόταση στον Αστυνομικό διευθυντή Κιλκίς για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στις τρεις εισόδους του χωριού, «για όσο διάστημα λειτουργήσει ο παράνομος καταυλισμός, ώστε να μην περιφέρονται πρόσφυγες και μετανάστες εντός του οικισμού. Με αυτό το μέτρο θα περιοριστούν οι παράνομες πράξεις κλοπών, απειλών και διαρρήξεων ενώ θα ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων», σημειώνουν.
Σύσσωμη η τοπική κοινωνία τονίζει πως η πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει το νόμο, δηλαδή «την άμεση απομάκρυνση του παράνομου καταυλισμού που δημιουργήθηκε από τις ΜΚΟ και επεκτείνεται παράνομα». Η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ξανθούλα Σουπλή, ενημέρωσε τους κατοίκους πως σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, «υπάρχει σχέδιο μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, συνολικά 4.000 ατόμων στα νεοϊδρυθέντα κέντρα φιλοξενίας».
Η πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στη μηνυτήρια αναφορά που αναμένεται να καταθέσει κατά παντός υπευθύνου, για τη σημερινή κατάσταση της Ειδομένης. Επιπλέον μερίδα κατοίκων συνέταξε μία ακόμη μηνυτήρια αναφορά με συγκεκριμένους υπευθύνους για την υπάρχουσα κατάσταση. «Εφόσον δεν υπάρξουν ικανοποιητικές ενέργειες, το κείμενο και τα αιτήματα θα προωθηθούν αρμοδίως».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.