«Αν δεν προσέξετε, θα τον σκοτώσουν…»

giakoumakis (4)1
Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις και τα νέα στοιχεία που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και εντάσσονται στη δικογραφία της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
«Ο Βαγγέλης έσβησε. Κατέβηκα στην υπεύθυνη της Εστίας και της είπα: πάνω είναι ένα παιδί που το βασανίζουν. Αν δεν το προσέξετε, θα το χτυπήσουν πολύ σοβαρά, ακόμα και θα το σκοτώσουν», είναι τα λόγια ενός συμφοιτητή και φίλου του Βαγγέλη Γιακουμάκη και αποτελούν απόσπασμα της δικογραφίας.
Μέχρι και τα τελευταία 24ωρα πριν από την εξαφάνισή του ζούσε τον δικό του Γολγοθά ο 20χρονος αδικοχαμένος φοιτητής, ενώ ερωτήματα δημιουργούνται για τις ευθύνες της διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η βασική μαρτυρία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» η διεύθυνση είχε ενημερωθεί για τα βασανιστήρια που συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Εστίας, ωστόσο το ερώτημα είναι πώς γίνεται επί δύο εβδομάδες πριν από τη μοιραία 6η Φεβρουαρίου 2015 να λαμβάνουν χώρα θορυβώδεις τραμπουκισμοί με θύμα τον 20χρονο αλλά κανείς να μην παρεμβαίνει για να τους σταματήσει.
«Στις 24.00 είδα τον Βαγγέλη να βαδίζει πολύ γρήγορα αναψοκοκοκκινισμένος και να έρχεται από τη δεύτερη σκάλα προς το δωμάτιό του. Από πίσω του έτρεχαν οι Κρητικοί. Ο… κρατούσε ένα κόκκινο χοντρό ύφασμα που το πέρασε στο λαιμό του Βαγγέλη σαν θηλιά τραβώντας τον βίαια προς τα πίσω. Στη συνέχεια, ο Βαγγέλης με τα χέρια του απομάκρυνε από το λαιμό του το ύφασμα και μπήκε στο δωμάτιό του. Ο… έλεγε στον Γιακουμάκη “μου έσκισες την μπλούζα, θα το πληρώσεις. Αν δεν σε πιάσω σήμερα θα σε πιάσω αύριο, θα σε γ…”, χτυπώντας την πόρτα με μπουνιές. Ο… έλεγε “άνοιξε, Βαγγέλη, να τα βρούμε, θα το μετανιώσεις”. Πήγαμε να φύγουμε από τις σκάλες αλλά λίγο μετά μας φώναξε ο… να πάμε στου Βαγγέλη γιατί είχε ανοίξει η πόρτα. Ο… του φώναζε “μου έσκισες τη δεύτερη γκόμενά μου” και άρχισε να βαράει σφαλιάρες στον Βαγγέλη στο σβέρκο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr