11:34, Τρίτη
28 Ιουνίου 2022

Αναφορά της Γενοκτονίας των Ποντίων στο αντιρατσιστικό ν/σ ζητά η ΠΟΕ

genoktonia_ellinwn_pontiwn_3684_697157100
Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου απέστειλε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στην οποία επισημαίνει το γεγονός της μη αναφοράς της γενοκτονίας στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Αναλυτικά η επιστολή:
“Σε συνέχεια του από 24 Νοεμβρίου 2013 Ψηφίσματος της Γενικής Συνελεύσεως της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, του από 28 Νοεμβρίου 2013, με αριθμό πρωτοκόλλου 8, Δελτίου τύπου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, του από 2 Δεκεμβρίου 2013 με αριθμό πρωτοκόλλου 6386 υπομνήματος μας, του από 15 Απριλίου 2014, με αριθμό πρωτοκόλλου 24, Δελτίου τύπου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, του από 30 Απριλίου 2014, με αριθμό πρωτοκόλλου 6694, Υπομνήματος μας και δεδομένου του γεγονότος ότι η Βουλή των Ελλήνων με το ομόφωνο ψήφισμα, της 24ης Φεβρουαρίου1994, ανακήρυξε την 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο», η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος για μία ακόμη φορά διαμαρτύρεται για την διαφαινόμενη παράλειψη της Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού αλλά και των υπολοίπων χριστιανικών λαών της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Αρμενίων, Ασσυρίων) από τις πρόνοιες του «αντιρατσιστικού νομοσχεδίου», που ως σχέδιο νόμου εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς συζήτηση και ψήφιση,την οποία και καταδικάζει απερίφραστα.
Η αποσιώπηση της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής ( Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων, Ποντίων και Μικρασιατών) συνιστά ευθεία προσβολή της ιστορικής μνήμης αλλά και των παναθρωπίνων αξιών και μόνο υπαγορευμένη από κάποια σκοπιμότητα θα μπορούσε να ερμηνευθεί. Άλλωστε σας θυμίζουμε πως ο ίδιος ο όρος Γενοκτονία (Genocide), όπως διατυπώθηκε από τον Πολωνό δικηγόρο Ραφαήλ Λέμκιν(Raphael Lemkin), αναφέρεται στα θύματα της Τουρκικής Θηριωδίας των αρχών του προηγούμενου αιώνα σε βάρος ακριβώς των χριστιανικών λαών της Ανατολής.
Απαιτούμε την ρητή και ονομαστική αναφορά των Γενοκτονιών, ήτοι της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, Μικρασιατικού Ελληνισμού, Αρμενίων και Ασσυρίων ή έστω την σαφέστατη διατύπωση στο κείμενο του νόμου πως με τον όρο Γενοκτονίες νοούνται και όσες έχουν αναγωρισθεί ή θα αναγνωρισθούν στο μέλλον από την Βουλή των Ελλήνων. Οτιδήποτε αλλό αποτελεί νομικά, ιστορικά και ηθικά ανοσιούργημα καθώς διαχωρίζει τα θύματα της ρατσιστικής βίας, απαξιώνει τους γενοκτονημένους προγόνους μας και υποβαθμίζει το κύρος της ίδιας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία εμφανίζεται να αυτοαναιρείται.
Σας υπενθυμίζουμε πως κατά τους προηγούμενους μήνες λάβαμε πλήθος διαβεβαιώσεων και πως ο ίδιος έχετε δεσμευτεί επί του θέματος προσωπικώς. Ως εκ τούτου θεωρούμε δεδομένη την δεσμευσή σας και την θετική ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση σας τονίζουμε πως η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, με τα 431 πρωτοβάμθια σωματεία που εκπροσωπεί σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, θα σταθεί πολέμια απένατι σε κάθε προσπάθεια εκμηδένισης της ιστορικής μνήμης του λαού μας και χλευασμού των Γενοκτονημένων προγόνων μας.”