, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς για τους άστεγους που μένουν σε παράγκα!

ftwxeia-708_3
 
Ανακοίνωση εξέδωσε η αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Καλαμαριάς σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την οικογένεια αστέγων που ζει σε παράγκα στον Φοίνικα Θεσσαλονίκης.
Η ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς έχει ως εξής:
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Καλαμαριάς ανακοινώνει σχετικά με το ζευγάρι αστέγων που ζει σε παράγκα στον Φοίνικα τα εξής: Το ζευγάρι και τα δυο ανήλικα τέκνα είναι ωφελούμενοι των κοινωνικών παροχών του Δήμου μας. Από τον Δεκέμβριο του 2014 συνεργάζονται με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, είναι ενημερωμένοι πλήρως και ενδελεχώς, τόσο για τις κοινωνικές παροχές του Δήμου, όσο και της πολιτείας γενικότερα, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν, ώστε να ωφεληθούν από αυτές. Είναι ωφελούμενοι του προγράμματος “Γεύμα και Φροντίδα”, δηλαδή λαμβάνουν καθημερινά γεύμα, καθώς και του Δημοτικού Ιατρείου, όπου τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επιπλέον, μέχρι πρόσφατα διέμεναν σε διαμέρισμα που τους είχε παραχωρηθεί από δημότη μας έναντι εντελώς συμβολικού τιμήματος (10 ευρώ/μηνιαίως), έπειτα από ενέργειες Κοινωνικού Λειτουργού της υπηρεσίας μας. Η απομάκρυνσή τους από αυτό οφείλετο στη μη τήρηση των συμπεφωνημένων από τους ωφελούμενους.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.