, Πέμπτη
09 Φεβρουαρίου 2023

"Μπάχαλο" με τα διόδια- Υπουργείο δεν απάντησε σε… υπουργείο!

diodia-708_3
Σε διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με την λειτουργία των διοδίων την ημέρα των εκλογών, τονίζεται πως με έγγραφο που απέστειλε στις 29 Αυγούστου 2015 προς το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αιτήθηκε τη διαμεσολάβησή του, προκειμένου να ισχύσει για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ό,τι ίσχυσε και στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια.

Ωστόσο το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρει, δεν έλαβε καμία απάντηση, στο αίτημά του, για την ελεύθερη διέλευση των εκλογέων από τους σταθμούς διοδίων της χώρας.
Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί δήλωση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ για το θέμα, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. Ο κ.Κουτσούμπας παράλληλα με το κάλεσμα στους πολίτες να πάνε στις κάλπες, αποκάλυψε ότι τηλεφώνησε στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό κ.Θάνου «και της έθεσα το εξής σοβαρό ζήτημα: ενώ υπήρχε υπόσχεση, εκτός από την απόφαση της διακομματικής, αλλά και απόφαση της κυβέρνησης να είναι αυτές τις μέρες ανοιχτά τα διόδια έτσι ώστε ο λαός μας που πληρώνει τόσα χαράτσια και τόσους φόρους, σήμερα τουλάχιστον να μπορεί να πάει να ψηφίσει … αντίθετα ερχόμενος το πρωΐ από την Λιβαδειά που είναι η δεύτερη εκλογική μου περιφέρεια, είδα ότι ουρές των ανθρώπων που έβγαιναν να πάνε να ψηφίσουν πλήρωναν στα διόδια».
«Η κ. Πρωθυπουργός με ευχαρίστησε για την ενημέρωση καταρχήν,η ίδια είχε ενημέρωση ότι σήμερα θα δινόταν εντολή για να είναι ανοιχτά τα διόδια αλλάμέχρι στιγμής δεν ισχύει. Μου είπε ότι θα επιληφθεί του θέματος, ελπίζω να ευοδωθεί αυτή η προσπάθειά μας, δεν μπορεί ο λαός μας ακόμα και σήμερα που πάει να ψηφίσει καινα επιλέξει τα κόμματα που θα τον εκπροσωπήσουν να πληρώνει χαράτσια στους εθνικούς δρόμους, που άλλωστε έπρεπενα είναι λαϊκή περιουσία» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.
Πηγή:imerisia.gr