"Αναστολή μαθημάτων σε όλα τα ΑΕΙ για μια ημέρα"

ioannis-gkolias
Αναστολή μαθημάτων για μια ημέρα σε όλα τα πανεπιστήμια με ταυτόχρονες συνεντεύξεις Τύπου και διαβήματα στην Πολιτεία σε σχέση με «την οικτρή οικονομική κατάσταση των ελληνικών Πανεπιστημίων» προτείνει ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Ιωάννης Γκόλιας, ως εισήγηση του Ιδρύματος στην προσεχή σύνοδο πρυτάνεων.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν εγκριθεί από τη σύνοδο, προτείνει το ΕΜΠ να προχωρήσει μόνο στις συγκεκριμένες ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της συγκλήτου, όπου συζητήθηκε το θέμα του προϋπολογισμού του ΕΜΠ για το 2016, ο κ. Γκόλιας, υπογράμμισε την ανάγκη «να υπάρξει έντονη διαμαρτυρία προς την Πολιτεία για άμεση αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης».
Ο πρύτανης εισηγήθηκε τακτικό προϋπολογισμό αυξημένο κατά περίπου 2 εκατομμύρια σε σχέση με τον αντίστοιχο αρχικό προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους, επισημαίνοντας ότι «παρά την αύξηση ο τακτικός προϋπολογισμός δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες του Ιδρύματος».
Η συνεδρίαση της Συγκλήτου διεκόπη από ομάδα φοιτητών, σύμφωνα με την πρυτανική Αρχή, «με βίαια απόσπαση εγγράφων από έναν από αυτούς».
Η Πρυτανεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «όλα τα θέματα όσο δύσκολα κι αν είναι πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολιτισμένο και ακαδημαϊκό τρόπο».
Πηγή:naftemporiki.gr