, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αναζητείται λύση για αγωγό της ΕΥΑΘ που έχει υποστεί ζημία λόγω της κατασκευής του Κ16

(φωτο Σάββας Αυγητίδης)

(φωτο Σάββας Αυγητίδης)
(φωτο Σάββας Αυγητίδης)

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΕΥΑΘ για τον αγωγό που υπέστη ζημιά λόγω των εργασιών κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Κ16, δήλωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Στάθης Αβραμίδης, απαντώντας σε σχετική επερώτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.
Μιλώντας στο Συμβούλιο, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Γιάννης Ζιώγας, επισήμανε ότι έχουν περάσει 15 μήνες από την καταστροφή του αγωγού της ΕΥΑΘ, λόγω της κατασκευής πασσάλων θεμελίωσης βάθρου του κόμβου Κ16, χωρίς να έχει γίνει μέχρι σήμερα κάποια ενέργεια από την Περιφέρεια για τη μετατόπισή του. Ανέφερε, ότι η Περιφέρεια πρέπει να εκπονήσει τη μελέτη μετατόπισης του αγωγού, καθώς το έργο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ανισόπεδο κόμβο, ωστόσο είναι δύσκολη η εκτέλεσή του λόγω της επικείμενης ολοκλήρωσης των έργων του κόμβου. “Τα εν λόγω δίκτυα αποτελούν τα ακροτελεύτια έργα ενός συστήματος υδραυλικών έργων μεταφοράς των ακαθάρτων μιας ευρύτερης περιοχής της νοτιοδυτικής Θεσσαλονίκης (χαμηλές περιοχές) το οποίο σήμερα υπολειτουργεί οδηγώντας τα ύδατα στο Δενδροπόταμο”, είπε ο κ. Ζιώγας και ζήτησε πληροφορίες για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η περιφέρεια.
“Είμαστε σε επαφή με την ΕΥΑΘ”, απάντησε ο κ. Αβραμίδης, ωστόσο, σημείωσε, ότι η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε στα ερωτήματα που έθεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη μελέτη μετατόπισης των δικτύων. “Η περιφέρεια ανέλαβε να κάνει τη μελέτη, ορίστηκε μελετητής, ξεκίνησε η μελέτη, δώσαμε την ευκαιρία στην ΕΥΑΘ να κάνει τις παρατηρήσεις της για να τροποποιηθεί η μελέτη και η ΕΥΑΘ μέχρι τώρα που μιλάμε δεν έλαβε τις τελικές της αποφάσεις”, είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος δήλωσε, μάλιστα, ότι εξεπλάγη όταν πληροφορήθηκε ότι ο αγωγός αυτός ουδέποτε λειτούργησε από τη στιγμή που κατασκευάστηκε και σχολίασε ότι η ΕΥΑΘ δεν έδειξε το απαραίτητο ενδιαφέρον για να προχωρήσει το θέμα.
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.