, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

590_5c4bb45ecf6f50808acf0d506b4b48c2Πραγματική μάχη στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στην περιοχή Στεφάνη Βοιωτίας δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθώντας να περιορίσουν την εξαπλώσει της πυρκαγιάς που κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης που σε συνδυασμό με τη μορφολογία του εδάφους κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια να περιοριστεί η πυρκαγιά.
Το μεγαλύτερος βάρος έχει πέσει στα εναέρια μέσα καθώς πέντε καναντέρ και επτά ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις νερού. Οι επίγειες δυνάμεις, 115 πυροσβέστες και 56 οχήματα, προσπαθούν να προσεγγίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς κάτι όμως που είναι εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο.
Στη μεγάλη προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχει και ο στρατός καθώς 30 φαντάροι βρίσκονται στο σημείο της φωτιάς. Σκοπός των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να περιορίσουν τις φλόγες μέχρι να πέσει το σκοτάδι όπου και θα σταματήσουν να πετούν τα εναέρια μέσα.
Η φωτιά αυτή τη στιγμή φαίνεται πως έχει περάσει στην Αττική κοντά στα Δερβενοχώρια και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εάν δεν ελεγχτεί να εξαπλωθεί στην Πάρνηθα. enikos.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.