, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανεμοβλογιά στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης;

Limani (2)
Την ύπαρξη κρουσμάτων ανεμοβλογιάς στις δομές φιλοξενίας προσφύγων του Λιμανιού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το “Ποτάμι” με ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη: 
“Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκε έξαρση κρουσμάτων ανεμοβλογιάς στους πρόσφυγες που διαμένουν στην άτυπη δομή φιλοξενίας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ενώ πληροφορίες αναφέρουν ύπαρξη κρουσμάτων – και άλλων ασθενειών – σε άλλες δομές του Νομού Θεσσαλονίκης. Επισημαίνοντας ότι η μετάδοση της νόσου σε μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στις προσπάθειες κάποιων ανθρώπων, πραγματικών εθελοντών, που προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τους. Η προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση δημιούργησε και λειτουργεί τα κέντρα φιλοξενίας και ειδικότερα η ανυπαρξία ελέγχου και υποστήριξης σε επίπεδο συνθηκών διαβίωσης και ειδικότερα σε συνθήκες υγιεινής, εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους όχι μόνο για τους πρόσφυγες αλλά και για τους κατοίκους των πόλεων που τους φιλοξενούν. Το Ποτάμι, αντιμετωπίζοντας σταθερά το προσφυγικό ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας, τονίζει την επιτακτική ανάγκη λήψης των ενδεδειγμένων μέτρων τόσο στη συγκεκριμένη δομή όσο και σε τυχόν άλλες, ιδιαίτερα εκεί όπου η οργανωμένη κρατική παρουσία είναι περιορισμένη έως και ανύπαρκτη”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.