, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ανοίγουν τα μεταλλεία της Χαλκιδικής με απόφαση ΣτΕ!

metalleia Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε αργά σήμερα το απόγευμα, ανοίγουν τα μεταλλεία της Χαλκιδικής καθώς το τμήμα Αναστολών του Δικαστηρίου διέταξε την άρση της απόφασης που είχε λάβει πριν από τις εκλογές ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Σκουρλέτης.
Το Τμήμα Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (σε σχηματισμό Ολομέλειας) δημοσίευσε αργά σήμερα το απόγευμα την υπ΄ αριθμ. 299/2015 απόφασή του (προεδρευών ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Ηλίας Μάζος) με την οποία διατάσσει, την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του κ. Σκουρλέτη (19 Αυγούστου 2015), μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας προσφυγής, που συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του ΣτΕ (αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο).
Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκαναν δεκτή την αίτηση αναστολής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και των άλλων Σωματείων των εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».
Συγκεκριμένα, το ΣτΕ με την επίμαχη απόφαση του «διατάσσει, την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.7.49.13/177642/1854/19.8.2015 του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και του εγγράφου 12237/20.8.2015 της προϊσταμένης της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων, μέχρι την δημοσίευση οριστικής αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της ασκηθείσης αιτήσεως ακυρώσεως».
Το ΣτΕ, στάθμισε την βλάβη που επικαλούνται οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία και τους λόγους δημοσίου συμφέροντος που επικαλείται το Ελληνικό Δημόσιο και τελικά ανέστειλε την απόφαση του κ. Σκουρλέτη.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην δικαστική απόφαση ότι το Δημόσιο, «το οποίο φέρει και το σχετικό βάρος, δεν επικαλείται ειδικώς, ούτε με την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση ούτε με τις απόψεις και τα λοιπά έγγραφα της υπηρεσίας προς την Επιτροπή Αναστολών, συγκεκριμένη περιβαλλοντική ή άλλη βλάβη από την συνέχιση των εργασιών, η εκτέλεση των οποίων είχε εγκριθεί. skai.gr
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.