, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη

eidomeni_astynomia
Με επιτυχία ολοκληρώνεται η αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη. Η σιδηροδρομική γραμμή άνοιξε και ήδη άρχισαν τα δρομολόγια. Την ίδια ώρα, οι μετανάστες που είχαν πραγματοποιήσει το μπλόκο στα σύνορα, καθώς δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος στην ΠΓΔΜ, μεταφέρονται στην Αθήνα με λεωφορεία και στη Θεσσαλονίκη με αμαξοστοιχία.
Η αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των μεταναστών από τη σιδηροδρομική γραμμή, που άρχισε τα ξημερώματα, διενεργήθηκε χωρίς εντάσεις και προβλήματα. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές μεταναστών. Το άνοιγμα της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη επιβεβαιώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Προηγήθηκε επιθεώρηση της γραμμής από υπαλλήλους της εταιρίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, δύο μηχανές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατευθύνονται στα Σκόπια μέσω Ειδομένης για να παραλάβουν εγκλωβισμένα εμπορικά βαγόνια.
Παράλληλα, αμαξοστοιχία θα παραλάβει μετανάστες από την Ειδομένη για να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη. Ο κύριος όγκος των μεταναστών, ωστόσο, μεταφέρεται με λεωφορεία στην Αθήνα. Ήδη, περίπου 1.200 μετανάστες με 14 λεωφορεία κατευθύνονται στην Αθήνα όπου θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γήπεδο του Τae Kwon Do στο Φάληρο. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί έως ότου απομακρυνθούν όλοι οι μετανάστες από το σημείο.
Λίγο αργότερα:
Η επιχείρηση στην Ειδομένη έπρεπε να γίνει και ήταν μία ήπια διαδικασία απομάκρυνσης των ανθρώπων, στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την κεντρική Ευρώπη, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Παραστατίδης.
«Ορθώς επελέγη αυτή η διαδικασία, έπρεπε να γίνει μετά από τόσες μέρες ταλαιπωρίας, όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά γιατί είχε αποκλειστεί η σιδηροδρομική γραμμή και αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες στην οικονομία της χώρας» είπε ο κ. Παραστατίδης.
Όσον αφορά στον χρόνο, που επιλέχθηκε από την κυβέρνηση να γίνει η επιχείρηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «αυτά θέλουν και τον χρόνο τους, τώρα προφανώς είχαν πεισθεί (σ.σ. οι οικονομικοί μετανάστες) ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν να περάσουν απέναντι». Γνωστοποίησε δε, ότι ο ίδιος ήταν ενήμερος ότι επρόκειτο να γίνει επιχείρηση «εδώ και 2-3 μέρες».
Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στην παραμονή των ανθρώπων, που είχαν «εγκλωβιστεί» τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή, ο κ.Παραστατίδης σημείωσε ότι «οι άνθρωποι στην αρχή τους καλοδέχτηκαν, τους βοήθησαν, τους στήριξαν, τους προσέφεραν τρόφιμα και ό,τι άλλα χρειάζονταν», αλλά υπήρχε πρόβλημα «ύστερα αποχωρώντας και οι δομές οι οποίες προσέφεραν κάποια στήριξη, όπως οι ΜΚΟ και οι άλλες οργανώσεις».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.