10:59, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα

katastimata
Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Κυριακή 13 Ιουλίου, τα εμπορικά καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου.
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για σήμερα, αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.
Στο ενδεχόμενο να αρθεί η απόφαση για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές σε δέκα περιοχές εφόσον δεν αποδώσει, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Όπως είπε στην τηλεόραση του MEGA, η εφαρμογή του μέτρου είναι πιλοτική, έχει ισχύ για οκτώ μήνες και συγκεκριμένα έως τις 15/03/2015.
Στο διάστημα αυτό, σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο θα γίνει αξιολόγηση για το εάν αυξήθηκε η απασχόληση και ο τζίρος των καταστημάτων και στη συνέχεια θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.
Απαντώντας σε όσους αντιδρούν στο μέτρο, ο υφυπουργός τόνισε πως είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό και πως είναι «αδιανόητο», σε όλη την Ευρώπη να είναι τα καταστήματα ανοιχτά και η Ελλάδα να είναι «αλυσοδεμένη στο χθες».
Σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες για παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων κατά τις Κυριακές, ο κ. Γιακουμάτος, είπε πως δεν πιστεύει πως δεν θα πληρώνουν οι εργοδότες καθώς όπως είπε, το ΣΕΠΕ «είναι πολύ σκληρό».
Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του karfitsa.gr