, Σάββατο
01 Απριλίου 2023

Ανθρωποκυνηγητό στη Θεσσαλονίκη για Γεωργιανούς μαφιόζους!

astunomiko-megaro-thessΈρευνες διενεργούν τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων, γεωργιανής καταγωγής, που φέρονται να εμπλέκονται σε μαφιόζικη οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείτο τα τελευταία 2-3 χρόνια στη Γαλλία, πραγματοποιώντας εκεί κλοπές και διαρρήξεις.
Οι παραπάνω έρευνες συνδέονται με τις δεκάδες συλλήψεις φερόμενων ως μελών της οργάνωσης που έγιναν τα τελευταία 24ωρα σε γαλλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και στο Στρασβούργο.
Όπως έγινε γνωστό, οι αρχές της Γαλλίας προχώρησαν στη σύλληψη περισσοτέρων από 30 ατόμων για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι εμπλέκονται στη δράση της γεωργιανής μαφίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ αυτών είναι ένας 55χρονος γεωργιανής καταγωγής άνδρας, στον οποίο αποδίδεται ηγετικός ρόλος.
Αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρουν ότι οι έρευνες στη Θεσσαλονίκη διεξάγονται κατόπιν συνεργασίας των ελληνικών και γαλλικών αρχών, υπό την «ομπρέλα» της Europol.
Μάλιστα, στο επίκεντρο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται περίπου δέκα άτομα που διαμένουν στη χώρα μας και φαίνεται ότι εμπλέκονται στη δράση της οργάνωσης.