, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης : Ντροπή τα όσα συμβαίνουν στη Σταυρούπολη – Τι είπε για την παρέλαση και τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου

«Η Σταυρούπολη κείται μακράν της πόλεως μας, αλλά ο καυγάς που γίνεται είναι περί “όνου σκιάς”. Είναι ντροπή τα όσα συμβαίνουν στο ΕΠΑΛ, τόνισε ο Χάρης Αηδονόπουλος, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

«Με στενοχώρησαν οι εικόνες από γονείς μαθητές και νεαρούς χωρίς μάσκες, μόνο ο σχολικός φύλακας φορούσε», σημείωσε, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι το πρωί ζήτησε για ένα θέμα τη συνδρομή της Άμεσης Δράσης και του ζητήθηκε ευγενικά- όπως είπε- να μην επιμείνει στο αίτημά του και να επανέλθει λίγο αργότερα, μέχρι να ηρεμίσουν τα πνεύματα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Αναφορικά με τα ενδεχόμενο επιβολής μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη λόγω της έκρηξης κρουσμάτων, ο κ. Αηδονόπουλος τόνισε ότι «δεχόμαστε μα χαρά τα όποια περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν, γιατί είναι αναγκαία η διασφάλιση της δημόσιας Υγείας», διευκρινίζοντας ότι αυτά πρέπει να αφορούν και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αλλά και τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου. «Η περσινή δοξολογία λέγεται ότι ήταν η θρυαλλίδα της έκρηξης των κρουσμάτων που οδήγησε στο lockdown του Νοεμβρίου. Δεν το θεωρώ απολύτως αληθές, αλλά ας προφυλαχθούμε καλύτερα, για να μην έχουμε τα ίδια. Η δοξολογία μπορεί να γίνει χωρίς συνάθροιση κοινού, με όλα τα περιοριστικά μέτρα. Μπορούμε να προσκυνήσουμε σε μια άλλη εκκλησία, χωρίς να δημιουργηθεί συνωστισμός στον Άγιο Δημήτριο», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.