05:16, Κυριακή
03 Ιουλίου 2022

Αντιδρά η ΠΟΕ – ΟΤΑ στη διαδικασία της κινητικότητας

POE OTA

Για «προχειρότητα και επιπολαιότητα» κατηγορεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, διότι, όπως αναφέρει, υποβάλλει εκ των υστέρων επιτυχόντες από την κινητικότητα σε επιπλέον εξετάσεις.

Ειδικότερα η ΠΟΕ – ΟΤΑ αντιδρά καθώς όπως λέειμετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και ένταξης Δημοτικών Αστυνομικών στους κλάδους Εξωτερικής Φρούρησης και Φύλαξης των Καταστημάτων Κράτησης, ο υπουργός  καλεί τους επιτυχόντες να υποβληθούν σε ψυχοτεχνικές-υγειονομικές εξετάσεις.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο έγγραφό της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε εξαρχής θέσει τις συγκεκριμένες εξετάσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας, κάτι που δεν είχε κάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης που είχε ως κριτήρια το απολυτήριο ή πτυχίο τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικία όχι μεγαλύτερη των 50 ετών και ανάστημα τουλάχιστον 1,70 για τους άνδρες και 1,60 για τις γυναίκες.

Η εκ των υστέρων υποβολή στις συγκεκριμένες εξετάσεις, σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σημαίνει ότι «όσοι αποτύχουν δεν δύνανται να καταλάβουν θέση επόμενη στην προτίμησή τους, όπως συνέβη με την ΕΛΑΣ, καθώς όχι μόνο η διαδικασία είναι στο τελικό στάδιο, αλλά το υπουργείο έχει προχωρήσει ήδη στον διορισμό των επιτυχόντων.

 «Δεν διστάσατε να εκδώσετε ΦΕΚ μετάταξης με βάση προσωρινούς πίνακες, αγνοώντας την κείμενη νομοθεσία και εφαρμόζετε αποφάσεις «προσωρινής τοποθέτησης» του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που εκδόθηκαν παρανόμως αναφέρει η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Κατηγορεί δεν τον υπουργό ότι δημιουργεί νέα προσκόμματα στη διαδικασία «εφευρίσκοντας προϋποθέσεις, που δεν μεριμνήσατε να θεσπίσετε όταν έπρεπε, καταρρίπτοντας στην πράξη τον τίτλο που φέρετε ως υπουργός, καθώς η περιφρόνηση των Νόμων δεν συνάδει με την έννοια της Δικαιοσύνης».

Τέλος η ΠΟΕ-ΟΤΑ κοινοποιεί το έγγραφο στον πρωθυπουργό και τον καλεί να παρέμβει.