, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Aπεργία πείνας ξεκίνησε διευθύντρια του νηπιαγωγείου στη Λάρισα

Λάρισα
Απεργία πείνας ξεκίνησε από χθες, Μεγάλη Δευτέρα, η διευθύντρια του 33ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη διαμαρτυρία της, για τη διενέργεια σε βάρος της δύο Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων (ΕΔΕ), από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, κ. Βασίλη Σακελλαρίου.
Καθισμένη σε ένα παγκάκι, έξω από το κτίριο του νηπιαγωγείου, όπου, όπως λέει θα παραμείνει μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ, περιστοιχιζόμενη από γονείς που καταθέτουν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό της, η νηπιαγωγός-διευθύντρια κυρία Αρετή Ριτζιά, με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, κατήγγειλε όλα εκείνα για τα οποία υποστηρίζει ότι άδικα κατηγορείται, επιρρίπτοντας ευθύνες στον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
«Οι κατηγορίες που μου επιρρίπτουν, με ακυρώνουν σαν άνθρωπο, σαν νηπιαγωγό, σαν μάνα… Ο λόγος αυτής μου της κίνησης, είναι καθαρά για την υπεράσπιση των αρχών μου και των πεποιθήσεών μου. Μου ζητούν να καταστρατηγήσω κανονισμούς λειτουργίας που έχουν τα νηπιαγωγεία και νόμους, ενώ αυτός που τους καταστρατηγεί, ο κ. Σακελλαρίου, είναι σήμερα στο απυρόβλητο».
Σύμφωνα με όσα δήλωσε, υπήρξαν δύο καταγγελίες γονέων, παιδιών του νηπιαγωγείου, προς το πρόσωπό της, εκ των οποίων στη μία κατηγορείται για ρατσιστική και αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά και στην άλλη για διανομή, ενός εγγράφου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, σε γονείς παιδιών του νηπιαγωγείου.
Η κτρία Ριτζιά καταγγέλλει τον προϊστάμενο της εν λόγω Διεύθυνσης για το ότι δεν τήρησε τις νόμιμες διαδικασίες που ισχύουν σε τέτοιες περιπτώσεις και συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι «διέταξε ΕΔΕ χωρίς πρώτα να κάνει προκαταρκτική εξέταση επί των θεμάτων των καταγγελιών, όπως ορίζεται».
Όσον αφορά στις εναντίον της καταγγελίες, για αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά, υποστηρίζει: «Κάποιοι γονείς δυσανασχετούν για το γεγονός ότι κλειδώνω την εξωτερική πόρτα του αύλειου χώρου του νηπιαγωγείου, εν ώρα λειτουργίας του και δεν μπορούν να εισέλθουν. Μερικοί έχουν την απαίτηση να μπαίνουν όποτε θέλουν μέσα στο νηπιαγωγείο, να βλέπουν τα παιδιά τους… Το λουκέτο στην πόρτα είναι για την ασφάλεια των νηπίων, τα οποία μάλιστα σε κάθε διάλειμμα, όταν βρίσκονται στον αύλειο χώρο, επιτηρούνται από νηπιαγωγούς».

Οι γονείς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Επίσης χθες, γονείς των παιδιών του νηπιαγωγείου, μετέβησαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, όπου είχαν συνάντηση με τον προϊστάμενο αυτής κ. Σακελλαρίου.
Εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο θέμα στην ομαλή λειτουργία του νηπιαγωγείου, ζητώντας παράλληλα να παραμείνει στη θέση της η διευθύντρια και να μην ταραχθεί η καθημερινότητα του σχολείου, εις βάρος των παιδιών τους.
Ο κ. Σακελλαρίου τους διαβεβαίωσε ότι η κυρία Ριτζιά θα παραμείνει στη θέση της μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, ενώ απέφυγε να συζητήσει το θέμα των καταγγελιών που έγιναν στη νηπιαγωγό, επικαλούμενος «προσωπικά δεδομένα» και ότι αυτές δεν αφορούν τους γονείς.
Γονιός νηπίου του 33ου Νηπιαγωγείου, μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία», είπε τα εξής: «Στηρίξαμε την κυρία Ριτζιά, διότι αυτό που ζήτησε ο προϊστάμενος από την ίδια είναι παράνομο και εκτός αυτού μαρτυρά διακρίσεις που γίνονται σε παιδιά. Από μέρους του διαπιστώσαμε μια νευρικότητα στη συνάντησή μας… Δυστυχώς στην Ελλάδα, αυτό που κυριαρχεί είναι πάντα το μέσο που έχει ο καθένας για να πετύχει τον σκοπό του και όχι η εφαρμογή των νόμων!».
Πηγές: Εφημερίδα Ελευθερία, thessalianews.gr

#Tags: Λάρισα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.