Απίστευτη απάτη χιλιάδων ευρώ σε βάρος γυναίκας στη Θεσσαλονίκη!

apati-diadiktuo
Στην εξιχνίαση μιας απίστευτης ιστορίας έφτασαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, αναφορικά με την εξαπάτησης μιας γυναίκας 54 ετών από τη Θεσσαλονίκη, από μια 53χρονη Φιλιππινέζα μέσω διαδικτύου.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η Φιλιππινέζα που κατοικεί στο εξωτερικό, εμφανίστηκε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ως άνδρας, αξιωματικός του στρατού των ΗΠΑ και κατάφερε να πείσει την 54χρονη να αποστείλει μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, ποσό 34.231 ευρώ, που αντιστοιχούσε δήθεν σε προαπαιτούμενα έξοδα και ασφαλιστική κάλυψη, προκειμένου να την επισκεφθεί στη χώρα μας.
Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης προς διερεύνηση των καταγγελλομένων και ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας του δράστη.
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων, καθώς και επικοινωνία με ξένες Αρχές και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της 53χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Φιλιππίνων, η οποία κατοικεί σε χώρα του εξωτερικού.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.