, Δευτέρα
27 Μαΐου 2024

search icon search icon

Από επιπλοποιός… βοηθός κομμώτριας!

φωτο Σάββας ΑυγητίδηςΣπύρος Λαφτσόγλου: Mε δύο επαγγελματικές κάρτες…
φωτο: Σάββας Αυγητίδης
Οι εποχές που ζούσαμε από μία δουλειά ή κάναμε μία δουλειά… μία ζωή, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί!
Όπως αποδεικνύει  έρευνα της ΕΕ, αυτοί που κατορθώνουν να ζουν αξιοπρεπώς και ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, έχουν αλλάξει ή κάνουν περισσότερες από μία δουλειές!
Ο 40χρονος Σπύρος Λαφτσόγλου αποδεικνύει του λόγου το αληθές! Ξεκίνησε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε ομάδες της Χαλκιδικής, έγινε σερβιτόρος, έμαθε την τέχνη του επιπλοποιού και τώρα εργάζεται ως… βοηθός κομμώτριας!
“Δεν φοβάμαι τη δουλειά, ούτε τη ζωή…” λέει στην karfitsa και “είμαι έτοιμος να μάθω και να κάνω οτιδήποτε έντιμο, προκειμένου να μεγαλώσω και να ζήσω τα παιδιά και την οικογένεια μου” Όταν ήμουν 17 χρονών και έπαιζα επαγγελματικά μπάλα, παράγοντες του ΑΡΗ πρότειναν στον πατέρα μου, έναντι 3.000.000 ευρώ, να πάω στην ομάδα, όμως αυτός αρνήθηκε για να μη μπλέξω με το… εύκολο χρήμα. Ετσι πορεύτηκα και έτσι πορεύομαι. Για όλα… κοπιάζω και δεν λυπάμαι γι αυτό…”
Οι φίλοι του Σπύρου, αιφνιδιάστηκαν όταν έμαθαν οτι κρατάει …σεσουάρ, όμως σημειώνουν με έμφαση οτι μόνο άνδρες, δηλαδή αρρενωποί σαν κι αυτόν, μπορούν “να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα” και να κερδίσουν το ψωμί και τη ζωή!
Ο 40χρονος βοηθός κομμώτριας (και επιπλοποιός)… συμφέρει στο κομμωτήριο όπου εργάζεται (σε εμπορικό κέντρο της ανατολικής Θεσσαλονίκης) γιατί εκτός από λουσίματα, βαφές και πιστολάκι, έφτιαξε και για την επίπλωση του μαγαζιού!
Ίσως είχε δίκιο ο Στέλιος Καζαντζίδης που του είχε πει, το 1997
“Σπύρο, μην αλλάξεις… Εσύ, με τη δύναμη του χαρακτήρα σου, δεν θα πεινάσεις ποτέ…” 
λ. Καρ. / [email protected]
 
spiros 2

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.