, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αποκαλυπτήρια με εντάσεις στο πάρκο Δυρραχίου

Έντονες αντιδράσεις συνάντησε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης καθώς και η αντιπροσωπεία της πόλης του Δυρραχίου από την Αλβανία, κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του μνημείου για το νεοσταθέν πάρκο στην πλατεία Καραϊσκάκη, απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό.

Κάτοικοι αλλά και άτομα που έφεραν ελληνικές συγκεντρώθηκαν περιμετρικά του χώρου όπου γινόταν οι εκδήλωση και φώναξαν υβριστικά συνθήματα προς το δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Το χώρο μάλιστα επιτηρούσε ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν επέτρεπε στους λίγους διαδηλωτές να πλησιάσουν το χώρο όπου βρισκόταν οι επίσημοι.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι το συγκεκριμένο πάρκο έγινε στα πλαίσια της αδελφοποίησης που υπάρχει μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και του δήμου Δυρραχίου. «Είναι μια κίνηση που έχει να κάνει με την εξωτερική πολιτική όχι χωρών, αλλά πόλεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος του Δυρραχίου με τη σειρά του ευχαρίστησε το Γιάννη Μπουτάρη για την πρωτοβουλία και επισήμανε από την πλευρά του ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι θετική για τι σχέσεις των δύο πόλεων, ενώ στάθηκε και στο μεγάλο αριθμό των Αλβανών πολιτών που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε η έπαρση των σημαιών των δύο χωρών και στη συνέχεια ο Γιάννης Μπουτάρης αποχώρησε πάντα με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο βρισκόταν και η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της 2ης δημοτικής ενότητας Χιονία Αδάμ, η οποία αν και εκλεγμένη με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, διαφωνούσε με τη δημιουργία του πάρκου. «Το θέμα έπρεπε να έρθει πρώτα στο τοπικό συμβούλιο, δε ρωτήθηκε κανένας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ όταν προσπάθησε να πλησιάσει στο σημείο όπου βρισκόταν ο δήμαρχος δεν της το επέτρεψαν οι αστυνομικοί.

Λ. Ζαβλιάρης

 

egkainia-durraxio3egkainia-durraxio1egkainia-durraxio2egkainia-durraxio4

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.