, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης Λεμούσια προτείνει η αντεισαγγελέας!

lemousias
Να απορριφθεί η νέα αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Λεμούσιας, καταδικασμένος για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του κεντρικού δήμου, εισηγείται η αντεισαγγελέας πλημμελειοδικών Σπυριδούλα Σταυράτη.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η εισαγγελική λειτουργός κρίνει ότι δε συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την υφ’ όρον απόλυσή του από τις φυλακές, όπως προβλέπεται από το «νόμο Παρασκευόπουλου», τις ευεργετικές διατάξεις του οποίου επικαλείται ο Μ. Λεμούσιας. Κατά συνέπεια, προτείνει την απόρριψη του συγκεκριμένου αιτήματος, το οποίο θα εξεταστεί από το δικαστικό συμβούλιο, πριν εκδοθεί το βούλευμα.
Στη νέα αίτησή του, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου προσκόμισε πιστοποίηση αναπηρίας 55%, γνωμάτευση την οποία υπογράφει το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Παρόμοιο αίτημα είχε υποβάλει ο ίδιος πριν από λίγους μήνες, αλλά απορρίφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, τότε η αίτηση συνοδευόταν από πιστοποίηση αναπηρίας 86% του ΚΕΠΑ.
Να σημειωθεί ότι ο Μ. Λεμούσιας κρατείται από τον Ιούνιο του 2011 στις φυλακές Διαβατών, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών.
Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.