ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Απόστολος Λύτρας μετά την αποφυλάκισή του: Ζητώ ξανά συγγνώμη, θα κάνω τα πάντα για τα παιδιά μου

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
20/09/2024
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Λύτρα: Λίγο μετά τον ξυλοδαρμό τον σταμάτησαν σε μπλόκο αλλά δεν είδαν την αιμόφυρτη σύζυγό του

Related Post

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη στο Υ.ΜΑ.Θ για την πορεία των έργων του οδικού άξονα «Fly Over»

Hellenic Train: Αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω απεργίας την Πέμπτη

Έρευνα: Το 50% όσων χωρίζουν μετανιώνει την απόφασή του

Στη Θεσσαλονίκη τέλη Σεπτεμβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

«Ζητά ξανά συγγνώμη» μετέφερε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα μετά την αποφυλάκισή του. 

Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του ποινικολόγουμε περιοριστικούς όρους, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμά του, υιοθετώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί. 

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα, Πέτρος Πανταζής σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει με αφορμή την αποφυλάκιση του εντολέα του: «Με το υπ’ αριθμ. 2931/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακίζεται και η κατηγορία μετατρέπεται από το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Έτσι, ο κατηγορούμενος δικηγόρος μετά την μετατροπή της αρχικής κατηγορίας του σε πλημμέλημα παραπέμπεται να δικαστεί σε Μονομελές Εφετείο Πλημμελημάτων και όχι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Του βουλεύματος, προηγήθηκε όμοια Εισαγγελική πρόταση.

Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: «Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του»

Οι όροι που οι δικαστές επέβαλλαν στον κατηγορούμενο δικηγόρο για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης είναι:

Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων,

απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.

Ακόμη στους περιοριστικούς όρους αναφέρεται πως σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας του δικηγόρου με το ανήλικο τέκνο που έχει με το θύμα, η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας της Σοφίας Πολυζωγοπούλου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.

Τέλος, οι δικαστές επέβαλλαν στον Απόστολο Λύτρα τον όρο να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.

Εξάλλου, όπως είχε αποκαλύψει το «Θέμα» την περασμένη Κυριακή την αποφυλάκισή του Απόστολου Λύτρα με όρους είχε ζητήσει με υπόμνημά της προς το δικαστικό συμβούλιο και η Σοφία Πολυζωγοπούλου, επικαλούμενη λόγους που ανάγονται στην επικοινωνία του εν διαστάσει συζύγου της με την ανήλικη κόρη τους. Η κ. Πολυζωγοπούλου στο υπόμνημά της ανέφερε πάντως πως δεν παραιτείται από την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του εν διαστάσει σήμερα συζύγου της αλλά και ότι θα επαναλάβει τις καταγγελίες της, ενώπιον οποιασδήποτε αρμόδιας αρχής όταν και εφόσον κληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός δικηγόρος είχε οδηγηθεί στην φυλακή τον περασμένο Ιούνιο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, επίσης δικηγόρου, Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους όμως λίγο αργότερα προφυλακίστηκε για παραβίαση του περιοριστικού όρου περί μη συναναστροφής του με το θύμα. Μετά την προφυλάκισή του, διάρκεια περίπου 2,5 μηνών ο Απόστολος Λύτρας είχε κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και εν συνεχεία στις φυλακές Κορίνθου.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Απόστολου Λύτρα, Πέτρος Πανταζής σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει με αφορμή την αποφυλάκιση του εντολέα του: «Με το υπ’ αριθμ. 2931/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακίζεται και η κατηγορία μετατρέπεται από το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Του βουλεύματος, προηγήθηκε όμοια Εισαγγελική πρόταση.

Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό’τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του»

Η ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια για την αποφυλάκιση Λύτρα

«Σήμερα είναι μία εξαιρετική ημέρα για την ελληνική δικαιοσύνη, γιατί με το βούλευμα που εξεδόθη από το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο μετέτρεψε τις κακουργηματικές κατηγορίες σε πλημμελήματα, διορθώθηκε μία σειρά αλλεπάλληλων και αδικαιολόγητων νομικών λαθών, τα οποία αφενός μεν δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σε επαρκείς Εισαγγελείς και Δικαστές, και αφετέρου κατέστρεψαν ευτυχώς πρόσκαιρα ένα συνάδελφό μας, ο οποίος θα πρέπει να τιμωρηθεί για την συμπεριφορά απέναντι στην πρώην σύζυγό του και μητέρα ενός εκ των τριών παιδιών του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταστραφεί.
Είμαι βέβαιος ότι ο συνάδελφος Απόστολος Λύτρας από σήμερα θα βρει τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις για να επανέλθει στην άσκηση του λειτουργήματός μας , ώστε και ο ίδιος, αλλά και η οικογένειά του να ζήσουν από τώρα και στο εξής όπως τους αξίζει.

Αθήνα, 12/9/2024
Με εκτίμηση και Σεβασμό
Αλέξιος Κούγιας»

Tags: Υπόθεση Λύτρα
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη στο Υ.ΜΑ.Θ για την πορεία των έργων του οδικού άξονα «Fly Over»
Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη στο Υ.ΜΑ.Θ για την πορεία των έργων του οδικού άξονα «Fly Over»

Μέτρα για την αποφυγή προβλημάτων στις μετακινήσεις από την καθαίρεση της γέφυρας και του τούνελ στα Κωνσταντινοπολίτικα συζητήθηκαν σήμερα, Πέμπτη...

Αναρτήθηκε από Γιάννης Κοντογεώργος
18/09/2025
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Τρένο παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα στα Διαβατά
Κοινωνία

Hellenic Train: Αναστολές και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω απεργίας την Πέμπτη

Αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων και των προαστιακών γραμμών θα υπάρξουν την Πέμπτη 11...

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
10/09/2025
Next Post
Ν. Ανδρουλάκης: Θα είμαι ένας πρωθυπουργός της δουλειάς – Ο λαός θέλει σύγχρονη κεντροαριστερά

Ν. Ανδρουλάκης: Θα είμαι ένας πρωθυπουργός της δουλειάς - Ο λαός θέλει σύγχρονη κεντροαριστερά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι «γαλάζιες» γκρίνιες για Λοβέρδο

Ραβένα: Μπλόκαραν τη φόρτωση πυρομαχικών με προορισμό το Ισραήλ

Ντόναλντ Τραμπ: «Ο Κίμελ απολύθηκε γιατί δεν έχει ταλέντο»

Μπιτς βόλεϊ: Στον Γ. Βρούτση οι πρωταθλήτριες Ευρώπης, Ε. Αλεξόγλου και Μ. Πασχαλάκη

Τιμολόγια Ρεύματος: Πού αναμένεται να κυμανθούν τον Οκτώβριο

Τελωνείο Ευζώνων: Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων ειδών ατμίσματος

Ζοζέ Μουρίνιο: Επιστρέφει μετά από 25 χρόνια στη Μπενφίκα

Θεσσαλονίκη: «Ψαρεψαν» με μαγνήτες μεταλλικά σκουπίδια από τον Θερμαϊκό (ΦΩΤΟ-video)

Ουκρανία: Πέντε νεκροί από ρωσικό πλήγμα στην Κοστιαντινίβκα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Κλείδωσε» για τις 23 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Τα 3 ζώδια που θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους!

Η ζωή αυτών των ζωδίων γίνεται καλύτερη από σήμερα

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
16/09/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa